Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
Katarina kyrka Foto: Gert Ärnström
 1. Katarina kyrka
 2. Katarina kyrka
 3. Katarina kyrka
 4. Katarina kyrka
 5. Katarina kyrka
 6. Katarina kyrka

Katarina kyrka

4.3 i snittbetyg (18st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Katarina kyrka i Stockholm

Katarina kyrka tillhör Katarina församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 522 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Katarina kyrka

4.3 i snittbetyg (18st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 180139
user 180139 2015-12-27
Vacker kyrka. Stor men ändå liten med en annorlunda altartavla som reflekterar till eftertanke. Återkommer gärna nästa gång jag är i Stockholm, hoppas att man kan gå upp i tornet då. Gittan Skövde
Läs mer Läs mindre
Kjell Damstedt
Kjell Damstedt 2015-06-29
En underbar kyrka med många fina minnen ihop med Conelis och många av hans vänner.
Läs mer Läs mindre
Susanne Dyring Elle
Susanne Dyring Elle 2015-06-04
En lätt och ljus barock. Lätt och ljus just för att den är rekonstruerad i trä. Värme och omsorg om människan märks i detaljen. Allt nytt material är lätt och finstilt och låter stommen - golvet och murarna - bevara sin historiska tyngd. Fint att få vara i rummet till Marie Bergmans toner. Tak!
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-06-25
Det är en anslående rymd i denna kyrka. Akustiken är mindre bra pga besvärande eko. Detta har man försökt avhjälpa, men högtalarna i bänkarna fungerade inte. Orgeln har en imponerande form, likt ett berg.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-06-10
Katarina kyrka har fått sitt namn efter Karl X Gustavs mor , uppfördes 1656-95. Det är en barock kyrka med grekisk korsplan .1990 en eldsvåda , som förstörde den fasta inredningen och kupolen . 1995 återinvigdes kyrkan .Altaruppsatsen består av en Golgatascen med det tomma korset, svepduk och törnekrona.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-07-15
Katarina kyrka har fått sitt namn efter Karl X Gustavs mor. Efter branden 1990 har gamla material och ritningar används vid återuppbyggnaden. Invändigt var man tvungen att nyskapa nästan all lös inredning under de räddade valven. En smakfull ny predikstol byggdes, liksom ett vackert modernistiskt altarbord. Orgeln återskapades i gammal stil. Man satte upp en altarinramning i barockstil. Dopfunten i kolmårdsmarmor från 1912 är ritad av Konrad Elméus.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2012-04-27
Utseendemässigt en riktig höjdare med fräsch och välputsad fasad. Placeringsmässigt kan det inte bli bättre än här uppe på Söders höjder. Tyvärr tycker jag att den är tämligen tråkig invändigt. Vet inte riktigt hur den såg ut innan branden men det nuvarande interiöra får inte igång mig riktigt.
Läs mer Läs mindre
Therése Jonsson Rosengren
Therése Jonsson Rosengren 2012-01-28
Grymt starka band som skapas i den församlingen... vacker och fin på många plan... tänker mest på katarina ungdom!
Läs mer Läs mindre
AlexanderH
AlexanderH 2011-11-20
Vacker och vackert placerad. Se till att titta på en av de rasade kupolerna som finns uppställd utanför som ett monument över branden.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2011-11-19
Var inne i kyrkan i augusti 1989 och har alltså sett den i två olika skepnader. Branden var förstås en fruktansvärd tragedi men jag gillar verkligen kyrkan som den blev, främst genom att den framhäver kyrkans arkitektoniska form. Liss Erikssons altaruppsats behöver jag nog se igen för att säga något om.
Läs mer Läs mindre
Herminia
Herminia 2011-10-05
Katarina,Katarina Du reste Dig ur askan igen, tack för det
Läs mer Läs mindre
Sorelle
Sorelle 2011-06-20
En underbar kyrka mitt i stan. En oas med sina vilsamma gudstjänster och miljö för både kropp, själ och ande.
Läs mer Läs mindre
Anders Söderlund
Anders Söderlund 2011-05-18
En vacker kyrka där vår dotterdotter Clara döptes. Organist vid det tillfället var Marcus Torén. Lyssna gärna på min inspelning från van den Heuvelorgeln med organisten Gregory Lloyd från 20 juni 2010. http://www.orgelanders.se/Orgelbilder/Katarina.htm
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-01-11
J.L.van den Heuvel från Dordrecht i Holland har byggt den nya orgeln i Katarina kyrka. Orgelfasaden är rekonstruerad efter den nerbrunna vackra 1700-talsfasaden (förutom vissa ornament och skulpturer). Den nya orgelns karaktär har den symfoniska franska traditionen som förebild. Många stämmor anknyter här till den franska 1800-talsorgelbyggaren Cavaillé-Colls estetik. Instrumentet har 62 stämmor fördelat på tre manualer och pedal. Speltrakturen är mekanisk med Barkermaskiner till samtliga manualer och pedal. Registraturen är däremot elektrisk med ett datorstyrt kombinationssystem.
Läs mer Läs mindre
Charlottalej
Charlottalej 2010-04-19
En väldigt vacker kyrka! Gå in och titta! Öppen 11-17.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2009-11-08
Visst är det fantastiskt att Katarina kyrka byggdes upp igen! Exteriören helt lik den förra, men interiören är nu betydligt modernare.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2009-09-26
Katarina kyrka stod klar 1695 men den 1 maj 1723 förstördes kyrkan i en brand. Den återuppbyggda kyrkan invigdes den 18 oktober 1724. Men den 16 och 17 maj 1990 brann Katarina kyrka åter ned.1995 kunde kyrkan återinvigas. Altaruppsatsen består av en Golgatascen, gjord av skulptören Liss Eriksson och textilkonstnärinnan Kajsa Melanton: ´Närvaro genom frånvaro´. Man kan se korset, svepningen och törnekronan. Katarina kyrkas nya orgel som har 62 stämmor beställdes 1993 och kunde invigas 2000.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2009-09-06
Stockholms tempelberg får höjd av minaret och kupol. Kupolen satte hjärtan i brand när den inte längre fanns. Jean de la Vallée ville ha ett centralaltare men kungen vägrade. Nu står altaret mitt i kyrkan. Cornelis hör hemma här. Hans grav finns på kyrkogården, som är en lunga för slitna kroppar. Somliga går i trasiga skor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.