Foto: Agnes B
Foto: Agnes B
Foto: Agnes B
Kista kyrka Foto: Agnes B
Kista kyrka Foto: Agnes B
  1. Kista kyrka
  2. Kista kyrka

Kista kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kista kyrka i Stockholm

Kista kyrka tillhör Spånga-Kista församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kista kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Härlig är jorden
Härlig är jorden 2016-06-24
Om du går till mässa i Kista kyrka får du ett levande exempel på vad ´en helig allmännelig kyrka´ innebär, I mässan i Kista kyrka möter du människor från alla åldrar. Här samsas spädbarn, barn, ungdomar, medelålders och pensionärer. I Kista kyrka samsas människor med en etnisk mångfald du sällan sett och människor med olika ekonomi. Allt ifrån radhusfamiljen till centrumtiggaren kan ses delta i nattvarden. Levande välbesökt församling, trots att Kista har lägst andel medlemmar i hela Stockholms stift. Församlingen har ett rikt musikliv med fina barn och vuxenkörer som ofta deltar i mässan.
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-10-04
Den 1 oktober 1978 invigdes kyrkan av biskop Ingmar Ström. Kyrkan ritad av arkitekt Zoltan Bedecs vilket också svarat för utsmyckningen. Altarets ljustakar är främst gjorda i stengods. Altaret och dopfunten är nedtill murade i tegel med hörnen i s.k. snedförband på samma sätt som i övriga hörn och vinklar av tegelväggen. En modern och annorlunda kyrka.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-09-28
Kista kyrka tillhör idag Spånga-Kista församling. fyra triangulära glasmålningar är placerade i olika väderstreck uppe vid taket. De fyra höga fönstren föreställer frälsaren med madonnan, mästaren och ordet den helige andes verk i världen och korsfästelsen. Ljuskronorna symboliserar vingårdens druvklasar.
Läs mer Läs mindre
Agnes B
Agnes B 2011-12-27
Kista kyrka byggdes 1978, uppförd i rött tegel, trä och betong. Kyrkobyggnaden och dess fasta inredning ritades av den ungernfödda arkitekten Zoltan Bedecs (1932-2005). Även de 12 fönstren med blyinfattade glasmålningar är komponerade av Zoltan Bedecs.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-20
Orgelverket med 22 stämmor är tillverkat av Mårtenssons Orgelfabrik AB i Lund.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.