Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Kungsholms kyrka Foto: Gert Ärnström
Kungsholms kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. Kungsholms kyrka
  2. Kungsholms kyrka

Kungsholms kyrka

3.8 i snittbetyg (13st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kungsholms kyrka i Stockholm

Kungsholms kyrka tillhör Västermalms församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 600 sittplatser
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kungsholms kyrka

3.8 i snittbetyg (13st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 186940
user 186940 2016-11-16
En väldigt duktig och trevlig kille som tog emot oss när vi kom in i kyrkan.Besökte den den 3/8-2015.Vacker är kyrkan också.Hälsningar från tyresöborna.
Läs mer Läs mindre
user 179442
user 179442 2016-07-14
En fin kyrka och många fina föredrag bl.a. En liten undran: skulle det inte vara bättre att helt skippa mikrofoner? Tyvärr var vi några som missade ganska mycket av andakten och kvällens föredrag av O.Wikström pga akustiken. Vänliga hälsningar
Läs mer Läs mindre
Gunilla Strüwer
Gunilla Strüwer 2015-12-10
Vacker kyrka både mitt barn och jag är döpta i denna men inget mera !
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2014-05-13
Kyrkan är stor och luftig. Den har inte så mycket dekorationer men Caspar Schröders dopkapell i norra korsarmen är sevärt. Det har imponerande skulpturer av Kristus och de fyra evangelisterna som djursymboler. På väggen ovanför finns flera vapensköldar av en storlek som vi sällan skådat.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2014-01-10
Kungsholmens kyrka har fått sitt namn efter Ulrika Eleonora kyrka gemål till Karl XI. Den invigdes 1688 och har formen av ett grekiskt kors . De 23 karolinska fönstren skänktes till invigningenPå dopfuntens lock sitter Kristus omgiven av barn.I kyrkan finns ett porträtt av Gustav II Adolf. skänkt till kyrkan 1684. Det anses vara ett av de bästa porträtten av kungen. I skrankets fyra hörn finns de fyra evangelisterna och deras respektive symboler Matteus och ängeln, Markus och lejonet, Lukas och oxen och Johannes och örnen. Altartavlan föreställer Kristi uppståndelse. Pampig kyrka med kupol.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-12-31
Kyrkans grundplan har formen av ett grekiskt kors. De 23 karolinska fönstren skänktes till invigningen. Drottning Ulrika Eleonoras porträtt målat av David Klöcker Ehrenstrahl vid slutet av 1600-talet, hänger i västra korsarmen. Grunden till kyrkan började läggas 1673, och 1:a söndagen i advent 1688 invigdes kyrkan av ärkebiskop Svebilius. Arkitekt var Mathias Spieler och byggmästare Mårten Hack. Altartavlan är målad av Fredrik Westin 1823. Dopkapellet i norra korsarmen är kyrkans förnämsta inventarium. Predikstolen i empirstil är från 1820.
Läs mer Läs mindre
Dansberoende
Dansberoende 2012-01-24
Fantastiskt fin kyrka och flera riktigt bra präster. Många aktiviteter och flera olika typer av mässor.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-30
Vacker kyrka i en grön oas som har fått sitt officiella namn, Ulrika Elenora kyrka efter drottningen Ullrika Ellenora, gemål till Karl XI som satt vid tronen då kyrkan uppfördes och invigdes 1688.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-14
Läktarorgeln byggd 1898 av Åkerman & Lund, ombyggd av Hammarberg 1956. Orgeln utökades då från 34 till 47 stämmor.Kororgel Nils Hammarberg 1956
Läs mer Läs mindre
Fröken Blom
Fröken Blom 2011-06-14
Kan rekommenera Orgelmackan som äger rum vid lunchtid 1 gång i veckan. En timmes fika och orgelmusik.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-06
Det allra finaste i den här kyrkan är ändå dopkapellet i norra korsarmen, utfört av Caspar Schröder 1707. Även i övrigt är kyrkan mycket vacker.
Läs mer Läs mindre
Nikke Lindqvist
Nikke Lindqvist 2010-04-24
Kyrkan är väl fin... men verksamheten haltar betänkligt just nu.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-03-18
Det enda som saknas för att göra interiören fullständig är orgelfasaden från Gren och Stråhle. Den pryder numera Hammars kyrka i Strängnäs stift. I början hade kantorn i Hammar ett skyddande staket omkring den. Prunkande skön har den förblivit.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.