Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Sabbatsbergs kyrka Foto: Barbro Thörn
Sabbatsbergs kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Sabbatsbergs kyrka
  2. Sabbatsbergs kyrka

Sabbatsbergs kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Sabbatsbergs kyrka i Stockholm

Sabbatsbergs kyrka. Entré för rullstolar från baksidan, Eastmanvägen 36.

Sabbatsbergs kyrka tillhör Gustav Vasa församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Sabbatsbergs kyrka

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Richard Allard
Richard Allard 2016-03-27
En ganska trevlig träkyrka. Den har en altarpredikstol, vilket inte är så vanligt. Taket är format som ett stort tunnvalv och saknar helt dekor, sparrar eller annat. Historien bakom kyrkan är däremot intressant, se ovan och bedömningar. Måste omnämna den mycket fina röda loftboden från 1730 som är sammanbyggd med kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-05-03
Kyrkan en gulmålad träbyggnad är belägen på Olivercronas väg, Sabbatsbergs sjukhusområde. Kyrkan är bara öppen vid förrättningar och gudstjänster.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-09-12
I lummig park helt skild från stadens brus ligger kyrkan där den första gudstjänstlokalen, som nu är sakristia, inreddes redan 1751 och 1828-30 genomgick kyrkan en grundlig ombyggnad.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-01-18
´Alltigenom 1700-tal och tänk att det varit krog innan!´ sade en äldre herre vid vårt besök. Visst, men inte helt och hållet. Altarpredikstolen tillkom vid renoveringen 1828-30. Allra första kyrkorummet var inrett i loftboden, den som numera är sakristia. Trevligt inslag mitt i storstaden. F.n. (nov.2009) liknar området mest en byggarbetsplats, men det blir nog fint med gångvägar när det blir färdigt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.