Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Skärholmens kyrka Foto: Barbro Thörn
Skärholmens kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Skärholmens kyrka
  2. Skärholmens kyrka

Skärholmens kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skärholmens kyrka i Stockholm

Skärholmens kyrka tillhör Skärholmens församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Skärholmens kyrka

3.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-10-24
Skärholmens kyrka invigd 1976. Utanför kyrkdörren står en skulpterad åsna i terrakotta . Golv, altare och dopfunt är tillverkade av ljusgrå ölandskalksten. Till höger om vävnaden hänger ett triumfkrucifix i förgyllt och målat trä .Idag ett stort centrum och tunnelbana i närheten .
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-19
Mera centralt än denna kyrka är nog svårt att finna. Mellan tunnelbanan och köpcentrumet tar den sin tydliga plats mitt på torget. Skärholmens kyrka från 1976 ingår som en del i ett större byggnadskomplex med pastorsexpedition, kanslilokaler och rum för församlingens olika verksamheter. Kyrkan är lite stram och modern men med ett stort öppet och mottagande kyrkorum.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2011-07-08
Kyrkan invigdes 1976 och har ca. 200 sittplatser som kan utökas till 300. Arkitekt är Ingrid Uddenberg. Orgel A Mårtenssons Orgelfabrik, Lund, 1983, har 24 stämmor. Utanför kyrkorummet ligger dagens tidningar på ett bord. På sommaren servering av kaffe. Trevlig personal. Kyrkan är öppen måndag-fredag 09-16.00, tel: 08-680 9430.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-01-04
Tyvärr är de flesta moderna stadsdelskyrkor ganska lika i mångt och mycket. Som tur är har de flesta något som glänser och är speciellt just för platsen. I Skärholmen har man en spännande och vacker altartavla och ett annorlunda krucifix. Det ser ut som om Jesus fått en päls av hönsfjädrar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.