Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Söderledskyrkan Foto: Stefan Leonardsson
Söderledskyrkan Foto: Stefan Leonardsson
  1. Söderledskyrkan
  2. Söderledskyrkan

Söderledskyrkan

3.7 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Söderledskyrkan i Stockholm

Söderledskyrkan är en kyrka som ligger i Farsta församling i Stockholm kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Söderledskyrkan

3.7 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-05-10
Kyrkan invigdes 11 december 1960 av biskop Helge Ljungberg. Kyrkan ligger på Lingvägen 149 i Gubbängen. Arkitekter är Bengt Lindros och Hans Borgström. Material: Fasad- hårdbränt helsingborgstegel, invändigt -rött tegel från Husby Mälardalen. Utmed södra långvägen sträcker sig en mosaikvägg, 3 m hög och 12 m lång, utförd av Uno Lindberg. Högaltaret är av Öländsk kalksten. Rundfönstret på västväggen är i blåfärgat glas med röda stick av Uno Lindberg. Kolumbariet invigt 1 feb 1969. Nischerna i röd kalksten är 2500 med plats för 6000 urnor.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2011-11-19
Katedralska dimensioner, hantverkares skicklighet i varje tegelsten. Arkitekten Bengt Lindroos ritade ljusstaken brevid dopfunten. Senare lânade han formen till ett radiotorn. Som en kolossal dopljusstake reser sig Kaknästornet. Med radiovâgorna sprids nutidsevangeliet.
Läs mer Läs mindre
Inger A
Inger A 2011-08-05
Det runda glasfönstret är fint både från insida och utsida. Glaset ska vara tillverkat på Lindshammarglasbruk. Oj vad det var mycket folk där när kyrkan invigdes senhösten 1960.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-15
Ovanför långhusets betongbalk, i nordost och i nära kontakt med koret, ligger orgelläktaren med orgel, byggd av Olof Hammarberg 1960. Orgeln har 21 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-07-25
Mäktig reser den sig i förorten och trots att den är så uppenbart modern så finns det i kyrkans höjd och det moderna rosettfönstret, kopplingar till medeltid. Interiören är suggestiv och kyrkan förtjänar ett besök för den är sevärd!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-03-28
Det är ändå något genom att klockorna sitter så fint. Inuti finns också den fina altarskulpturen av Ivar Lindekrantz och titta bara på dopnischen! Jättefint!
Läs mer Läs mindre
Mamma Mu
Mamma Mu 2010-02-08
Inte så vacker på utsidan, en modern kyrka...men kyrkfönstret är fantastiskt. Och kyrksalen förvånande sto´r. set bedrivsmycket verksamhet i denna kyrka
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.