Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
Sofia kyrka Foto: Gert Ärnström
 1. Sofia kyrka
 2. Sofia kyrka
 3. Sofia kyrka
 4. Sofia kyrka
 5. Sofia kyrka
 6. Sofia kyrka

Sofia kyrka

4.2 i snittbetyg (11st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Sofia kyrka i Stockholm

Sofia kyrka tillhör Sofia församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 800 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Sofia kyrka

4.2 i snittbetyg (11st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Janos Banan
Janos Banan 2014-04-01
Kyrkan har en helt underbar exteriör och är en av Stockholms absolut vackraste, men en interiör som överraskar än negativt. Vid denna typ av skillnad önskar jag nästan att Kyrkokartan hade separata betyg för det utvändiga och det invändiga.
Läs mer Läs mindre
katarina larsson
katarina larsson 2014-01-19
första steget in i kyrkan blev jag häpnad av kyrkans häpnadsväckande framgång och känsla. Aldrig har jag känt den här kännslan förut, den är magisk. min högta önska är att hela stockholm skulle kliva in kyrkan och känna den magiska känslan som jag har kännt. Amen
Läs mer Läs mindre
Micke Wallin
Micke Wallin 2013-12-28
Fantastiskt vacker kyrka som renoverades under 2012.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-05-30
Drottning Sofia, OscarII:s gemål gett namn åt Sofia kyrka , som invigdes 1906. Nygotisk centralkyrka Stor fresk i korbågen , den är inspirerad av profeten Mikas fredsord: Då skola de smida sina svärd till plogbilar och sina spjut till vingårdsknivar... Den pampiga kyrkan formad som ett grekiskt kors är sevärd.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-07-30
Kyrkan har planen av en centralkyrka med breda, grunda korarmar, formade som ett grekiskt kors. Murarna är klädda med granit i sockel, band, lister och bågfris, växlande med gulbrunröda sandstensblock. Den kopparklädda spiran är 78 meter över marken. Wahlmans altare och predikstol är gjorda av grönådrig Gropptorpsmarmor. Den ursprungliga dopfunten med sina rosor, ritad av Hermansson och huggen i sandsten från Övedskloster, har bevarats. Kyrkan är öppen alla dagar från 10, lördagar 12 till 16.00, torsdagar 19.00.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-01-11
Orgeln i Sofia kyrka stod färdig till kyrkans invigning 1906. Den byggdes av orgelbyggare Johannes Magnusson i Göteborg, 24 stämmor fördelade på två manualer och pedal. 1948-1951 ombyggdes orgeln av A. Magnusson. Totalt fick den nya orgeln 46 stämmor fördelade på tre manualer och pedal. Den gamla orgelns fasad, orgelhus och mekaniska spelbord skrotades och nya dito byggdes för att harmoniera med kyrkans nya interiör. Smärre förändringar i dispositionen gjordes på 70-talet och ett nytt kombinationssystem installerades på 80-talet.
Läs mer Läs mindre
acrylamid
acrylamid 2010-07-16
En besvikelse när man går in men jäkligt vacker utanför.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-02-22
Som en sockertopp reser den sig på berget och inger förhoppningar om en spännande interiör. Tyvärr förstördes den ursprungliga interiören av L I Wahlman under dennes restaurering 1938 men det som är trevligt är att bänkarna är placerade enligt centralkyrkotanken som Emil Langlet förfäktade så ivrigt. Sofia kyrka är från 1907 och den är ritad av Gustaf Hermansson.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2009-11-08
Den jugenddekor som fanns 1906 är i stort sett borta, var finns tre glasmålningar av Olle Hjortzberg. Den stora fresken är målad av Hilding Linnqvist (en av mina favoriter i konsten).
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2009-10-24
Sofia kyrka är församlingskyrka i Sofia församling på Södermalm i Stockholm. Den pampiga kyrkan ritades av arkitekten Gustaf Hermansson (1864–1931) i rhenländsk övergångsromanik. Bygget inleddes år 1902 på den högsta punkten av Vita bergen, 46 meter över havet. Fyra år senare invigdes kyrkan, som är uppkallad efter Oscar II:s gemål Sofia. Åren 1948 till 1951 restaurerades kyrkans interiör under ledning av Lars Israel Wahlman (1870–1952).
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2009-09-06
Som en rymdraket skjuter Stockholms Hagia Sofia upp mellan söderkåkarna. Den heliga Gudsvishetens kyrka är en monumental hyllning till den gudomliga skaparkraften. Ringlande sofiadanser i dess inre. Hilding Linnqvists altartavla markerar sakramentens närvaro. Fast kyrkan är visst uppkallad efter Oskar II:s gemål.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.