Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
S:t Ansgars kyrka Foto: Stefan Leonardsson
S:t Ansgars kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. S:t Ansgars kyrka
  2. S:t Ansgars kyrka

S:t Ansgars kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Ansgars kyrka i Stockholm

S:t Ansgars kyrka i Alvik är den yngsta och minsta av Västerleds församlings tre kyrkor. Öppen för egen andakt varje dag kl 7–16. Intill kyrkan ligger Västerleds församlingshus med expedition, kontor, förskola och församlingssal.

S:t Ansgars kyrka tillhör Västerleds församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för S:t Ansgars kyrka

3.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2020-03-13
Ett högt och mycket vackert fönster i glasmosaik dominerar kyrkorummet. Fönstret är komponerat och utfört av Berndt Helleberg. Framför fönstret står den vackra dopfunten i massivt glas, formgiven av Jonas Torstensson. Altartavlan, en triptyk, är utförd av Birger Mörk. Ovanför altaret hänger en vid ljuskrona av mässing med 36 ljuspunkter.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-24
I Traneberg ligger S:t Ansgars kyrka invigd 1963 .Vid katedralfönstret står den stjärnformade , åtthörnade dopfunten av gjutet, klart glas, som fångar upp fönstrets färger . Högt uppe på korväggen finns ett smalt fönster, som löper längs väggen.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-11-28
Det är förvånande att kyrkan med detta stolta namn är så anspråkslös - inget ont om Alviks centrum, men att ingen större kyrka redan fått namnet är märkligt. Hursomhelst så är det här en liten kyrka där glasfönstret och dopfunten ger starkast intryck, dock knappast den oväntat traditionella altartavlan. Att kyrkan har generösa öppettider hedrar Västerleds församling.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.