Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
S:t Görans kyrka Foto: Agnes B
S:t Görans kyrka Foto: Agnes B
  1. S:t Görans kyrka
  2. S:t Görans kyrka

S:t Görans kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Görans kyrka i Stockholm

S:t Görans kyrka tillhör Västermalms församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 600 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för S:t Görans kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Richard Allard
Richard Allard 2015-09-17
50-talets litet stela arkitektur dominerar denna kyrka. Korets fondvägg har däremot ett stiliserat bildspråk som tilltalar oss. Kyrkan är också mycket ljus. Helheten är dock inte mer än OK.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2011-12-13
S:t Göran var enligt traditionen en kristen soldat, som led martyrdöden under Diokletianus förföljelser på 300-talet. Församlingen bildades 1925 genom delning av Kungsholmens församling. Altaret har en skiva av marmor medan underdelen är av kalksten. Predikstolen är med hänsyn till läktaren och dopkoret i norr placerad på ´fel´ sida. Under kyrkan finns ett kolumbarium (lat. duvslag) med ca. 4400 nischer med plats för ca 10.000 askurnor, invigdes 1958.
Läs mer Läs mindre
Karin von Heijne
Karin von Heijne 2011-08-28
Vacker kyrka med ljus och rymd. Om du gillar körmusik så passa på att gå på konsert med kammarkören. Välljudande!
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-07-17
Rymlig, hög och vacker är kyrkorummet med vitmålade väggar och stora fönster i söder och i korets sidoväggar som släpper in mycket ljus. Korets fondvägg har Einar Forseth målat de tre tomma korsen på Golgata. Och där den uppståndne Kristus står över som den goda herden.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-03-30
Läktarorgeln, ritad 1958 av kyrkans arkitekt Adrian Langendal och ombyggd 1987 av Mårtenssons orgelfabrik, Lund, har tre manualer och 47 stämmor. Kororgeln, invigd påsken 2005, ritad och byggd av Mats Arvidsson, Stallarholmen, har två manualer och 17 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-02-11
Hela fondväggen i koret upptas av Einar Forseths muralmålning. Stiligt med ljuset snett infallande. Modern och trivsam kyrka.
Läs mer Läs mindre
jallefotograf
jallefotograf 2009-11-03
trevlig atmosfär, bra ljus och bra akustik. Mycket bra präst ,anna annerstedt
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.