S:t Matteus kyrka Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
S:t Matteus kyrka Foto: Gert Ärnström
  1. S:t Matteus kyrka
  2. S:t Matteus kyrka

S:t Matteus kyrka

3.6 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Matteus kyrka i Stockholm

S:t Matteus kyrka tillhör S:t Matteus församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för S:t Matteus kyrka

3.6 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Inger Kristins Sjöblom 2020-02-08
Vacker men mörk kyrka. Egen symfoniorkester, mycket musik samt nyrenoverad orgel!
Läs mer Läs mindre
user 124647 2015-03-03
Där gifte jag mig 1968 med min nuvarande hustru.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee 2013-08-13
Matteus kyrka invigd 1903.Kalkmålningar av Olle Hjortzberg från 1924 med scener ur Jesu liv, liknelser och underverk.Fin glasmålning i korfönstret föreställer Kristi uppståndelse.Dopfunten är den ursprungliga från 1904. gjord av sandsten. Altarskåpet är av trä och består av fyra nischeri blått, omgivna av röda kolonetter . I nischerna står fem målade förgyllda skulpturer, som föreställer Kristus och de fyra evangelisterna .
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2012-10-28
Kyrkan är uppförd på en granitgrund med murar av kalksten och tegel, som slätputsats i en ljust gul färg. Huvudfasaden åt Vanadisvägen domineras av en hög rundbågig nisch med tre fönster nederst och där ovan ett stort rundfönster med omfattning och spröjsverk av kalksten. Kyrkans innertak är indelade i kassetter, målade av Filip Månsson 1924. Altarskåpet är av trä och består av fyra nischer i blått, omgivna av röda kolonetter. I nischerna står står fem målade och förgyllda skulpturer, som föreställer Kristus och de fyra evangelisterna. Utförda av Ivar Johnsson 1924. Dopfunten är från 1924.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2012-06-11
En fin kyrka med en skön atmosfär. läktare en trappa upp som går runt hela kyrksalen. Kormålningarna är vackra men ger ett något plåttrigt intryck. En trevlig bekantskap som är sevärd och 3:an är av det starkare slaget.
Läs mer Läs mindre
My Saxin 2011-10-07
Det sägs att när kyrkan skulle byggas sa prästen att folket behövde mat i magen för att kunna lyssna på predikan. Därför byggdes först ett soppkök och sedan en kyrka ovanpå. Kyrkan har en pampig trappa upp mot ingången. Målningarna i koret jättevackra och trots sin storlek känns kyrkan ändå mysig och intim.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström 2011-06-24
Kyrkan ligger stadigt i korsningen av Dalagatana och Vanadisvägen i Vasastaden. När kyrkan uppfördes hade den två skepp och ett kor, som var mindre än det nuvarande. 1906 blev kapellet församlingskyrka och byggdes om och försågs med ett sidoskepp i öster samtidigt som koret förlängdes åt söder. Det kvadratiska klocktornet har en kopparhuv med toureller.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-03-21
Byggd 1971-72 av Marcussen & Sons Orgelbyggeri, Danmark. Arkitekt Rolf Bergh, Stockholm. Disp Bengt Berg, Alf Linder, J Zachariasen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-02-13
Såväl triumfbågen som koret har al secco-målningar av Olle Hjortzberg som även gjort glasmålningen i korfönstret och målningarna på predikstolen. De fem målade och förgyllda skulpturerna i nischerna i altarskåpet är utförda av Ivar Johnsson 1924. Kassetterna i innertaket är dekorationsmålade av Filip Månsson. Fin kyrka!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.