Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
S:t Tomas kyrka Foto: Stefan Leonardsson
S:t Tomas kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. S:t Tomas kyrka
  2. S:t Tomas kyrka

S:t Tomas kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Tomas kyrka i Stockholm

S:t Tomas kyrka tillhör Vällingby församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för S:t Tomas kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stål-Linda
Stål-Linda 2019-09-18
Älskar St Tomas! Fina människor som möter dig, ett härligt lugn, mjuk atmosfär, fin trädgård mitt i, toppenverksamheter för barn i alla åldrar osv... Arkitekturen är häftig även om den inte ser ut som de flesta kyrkor. Bara dopfunten gör kyrkan väl värt ett besök!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-14
Orgeln är byggd 1962 av Grönlunds Orgelbyggeri AB, Gammelstad. Orgeln har 28 stämmor, 3 manualer och pedal. Den 21 december 2008 återinvigdes orgeln efter att 32 digitala stämmor intigrerats i orgeln. Orgeln har nu en kombination av geunuint svenskt hantverk och supermodern högteknologi.
Läs mer Läs mindre
Karin S
Karin S 2011-03-09
Jag tycker att kyrkan är lite stel i sin form! Var är den gemytliga srämningen som infinner sig i de klassiska kyrkorummen? Den här kyrkan känns aningen kall och ovälkomnande. Vad tycker ni andra om S:t Tomaskyrkan som har varit där?
Läs mer Läs mindre
Marie Persson
Marie Persson 2010-08-09
Jag tycker så mycket om klosterkänslan som infinner sig i S:t Tomas kyrka. Enkelhet och vila. Och Bror Hjorts krucifix där kristusfiguren har alldeles för korta armar. Symboliken är tydlig - vi måste alla vara kristusarmar ut i världen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-07
I själva kyrkorummet är det breda altaret med sina levande ljus den självklara blickpunkten med krucifixet av Bror Hjort.Den ovala betongdopfunten som är fylld med rinnande vatten är fin. I vapenhuset finns vackra saker att se liksom i det s.k. vardagsrummet där Kerstin Ekengren är representerad med flera textilier. Även konst av t.ex Einar Forseth m.fl
Läs mer Läs mindre
Ted Valentin
Ted Valentin 2010-01-18
Cool modernistisk kyrka som invigdes 1960, ungefär samtidigt som resten av Vällingby. Ritad av arkitekten Peter Celsing, som även ritade Riksbanken och Kulturhuset. Kyrkan är K-märkt, och besöker du Vällingby för att kolla in arkitekturen så får du absolut inte missa att gå in och titta i kyrkan. Du kommer inte att bli besviken. Arkitektoniskt är den inspirerad av ett kloster, med en zen-liknande trädgård i centrum.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.