Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Stefanskyrkan Foto: MelkerLarsson
Stefanskyrkan Foto: MelkerLarsson
  1. Stefanskyrkan
  2. Stefanskyrkan

Stefanskyrkan

3.7 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Stefanskyrkan i Stockholm

Stefanskyrkan tillhör S:t Johannes församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Stefanskyrkan

3.7 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Richard Allard
Richard Allard 2016-01-23
Detta är en riktigt trevlig jugendkyrka som vi inte sett inifrån fast vi bor i Stockholm. Ett gyllene altare med många bilder målade av Einar Forseth. Sidoskeppet har vackra takstolar och pelare som bidrar till en fin trivsel i kyrkan. Allt andas lätt nygotik med till och med masverk i fönstren i kalksten. Mycket tilltalande.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-08-16
Engelskinspirerad kyrka som numera används som huvudkyrka av S:t Johannes församling. Den inre var ljusare än vad man skulle kunna tro av en sådan kyrka. Altartavlans detaljer är svåra att uppfatta nedifrån kyrkan.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-02-13
S:t Stefans kyrka uppfördes 1904. Kyrkan är orienterad i nord-sydlig riktning och koret är i norr. Arkitekt var Carl Möller.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-06-26
Stefanskyrkan invigdes på Kristi Himmelfärdsdag 1904. Kyrkan är uppförd i kalksten med en sockel av granit. Invändigt har kyrkan en öppen takstol som vilar på lätta kolonner den ger ett lätt och ljust intryck och har en rymdkänsla, trots sin litenhet. Kyrkan är öppen för besök måndagar- fredagar 10- 15.00,
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2012-10-23
Kyrkan har en exteriör som får tankarna att vandra åt Storbritannien och vacker är den att titta på i sin lummiga miljö vid Vanadislunden. Interiört är den dock lite för spartansk för min smak, men den har ett mycket vackert altarskåp.
Läs mer Läs mindre
Herminia
Herminia 2012-04-26
Stefanskyrkan på höjden i Vanadislunden,som en fyr står Du där
Läs mer Läs mindre
brunstrom
brunstrom 2012-01-23
vill ha kontakt med en präst. Är min konfirmationskyrka.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-12-27
Kyrkan är ljus och trevlig interiört. Utvändigt liknar den väl mera en engelsk medeltida landskyrka. Altarskåpet från 1926 av Einar Forseth innehåller nio små målningar runt den centarla med Kristusgestalten. Uppe vid de öppna takstolarnas avslut finns på vardera sidan en ängel med textbanderoll. Trevligt med skylten som visar att kyrkan är öppen med stora bokstäver så att man kan se det nerifrån gatan och inte förgäves behöva sträva sig upp för den branta backen!
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-11-05
I Vanadislundens södra sluttning ligger Stefanskyrkan som är byggd av tuktad vit närkessandsten på granitsockel. Taken är skiffertäckta och på sydgavelns röste finns ett stenkrusifix. Kyrkan är som nedsjunken i de omgivande kullar där den delvis är skymd både från gata och på nära håll.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-08
Orgelläktaren i söder med sin barriär av ek har en sidoställd Åkerman & Lund-orgel från 1960 med 19 stämmor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.