Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki

Stora Sköndals kapell

3.8 i snittbetyg (4st)

Beskrivning

Stora Sköndals kapell tillhör Farsta församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Stora Sköndals kapell

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Inger von Schmalensee 2013-09-28
Stora Sköndals kyrka invigd 1929 . Altarskåpet är målat av Gunnar Torhamn .I corpus kan man se hur Jesus tvår lärjungarnas fötter , vilket symboliserar kallelsen till tjänst . Gunnar Torhamn har gjort glasmålningen i koret . Den föreställer Jesus botande mannen vid Betesdadammen är från 1956 .
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki 2011-10-24
Stora Sköndals kyrka invigdes på tacksägelsedagen 1929. Arkitekt Hakon Ahlberg. Kyrkan har ett rektangulärt huvudskepp. Innertaket i huvudskeppet är av rödmålat trä och format som ett klöverblad. Koret har ett lägre tunnvalv, i vilket det finns ett triumfkrucifix med den segrande Kristus. Kristusbilden är skuren 1939 i Tyskland av Georg Johan Lang. Korset med evangelistsymbolerna Markus, Lukas, Matteus och Johannes, är utförda av Samuel Lindholm.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-11-29
Läktarorgeln är byggd av Grönlunds Orgelbyggeri AB 1961 och har 27 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-10-12
En ljus modern kyrka, ihopbyggd med församlingshemmet. I gången in till kyrkorummet hänger en vacker bildväv. Altartavlan är utförd av Gunnar Torhamn som också gjort en målning i det runda fönstret samt formgivit korets ljuslampetter i koppar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

cecilia kjellbom lavendla
Cecilia Kjellbom
Läs mer om Cecilia
maria hallstensson lavendla
Maria Hallstensson
Läs mer om Maria