Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Storkyrkan Foto: Gert Ärnström
Storkyrkan Foto: Gert Ärnström
  1. Storkyrkan
  2. Storkyrkan

Storkyrkan

4.4 i snittbetyg (15st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Storkyrkan i Stockholm

Stockholms domkyrka är till för hela Sverige, för stat och kung, liksom för turister och alla som söker sig hit för en stunds stillhet och andakt. Öppet varje dag mellan 9 och 16.

Storkyrkan tillhör Stockholms domkyrkoförsamling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Storkyrkan

4.4 i snittbetyg (15st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Richard Allard
Richard Allard 2014-08-20
Storkyrkan andas verkligen överdåd. Särskilt strålar predikstolen och de två kungsstolarna av Burchardt Precht. Tack vare sina fem skepp känns kyrkan trivsam då varje skepp inte är brett. Kyrkan har vunnit mycket på att den vita putsen på bla valvribborna togs bort i början av 1900-talet så att takens gotiska valvform vackert framträder.
Läs mer Läs mindre
Chris Mc Guire
Chris Mc Guire 2014-04-08
Dags för ett återbesök. Blev väldigt hänförd då för en herrans massa år sedan, då jag var där med skolan.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-02-05
Storkyrkan uppfördes ursprungligen på 1200-talet, men kyrkan har byggts om flera gånger genom seklerna. Under senmedeltiden blev kyrkan en femskeppig hallkyrka. I kyrkan finns många sevärda inventarier, mest känd är Berndt Notkes S:t Göransgrupp. I kyrkan finns också den mycket sevärda ´Vädersolstavlan´.
Läs mer Läs mindre
AnnikaJ
AnnikaJ 2013-07-09
Mycket vacker kyrka där det finns mycket att beskåda. Har varit hit flera ggr och gått runt. Har tänt ljus de ggr jag varit där. Kommer att besöka den flera ggr
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-05-10
Det man främst kommer ihåg från beskrivningar och rundvandringar är väl S:t Göran och draken-statyn. Jag såg den första gången när jag var barn, och då var den förstås ännu mer skrämmande och fantasieggande. Silveraltaret är sevärt. Kyrkan renoverades inför kronprinsessbröllopet den 19 juni 2010. Den rengjordes invändigt och är förmodligen ännu vackrare och ljusare nu. Även draken fick sig en omgång med tandborsten! Storkyrkan är en rikshelgedom väl värd att besöka. Här har kungabröllop och prinsessbröllop TV-sänts.
Läs mer Läs mindre
AlexanderH
AlexanderH 2012-04-17
Detta ter sig för mig som en något överdådig konstruktion som inte ger tillfälle för eftertanke.
Läs mer Läs mindre
Herminia
Herminia 2012-03-03
Underbar kyrka, vackert belägen, en oas i storstadens brus
Läs mer Läs mindre
Michael Bjerkhagen
Michael Bjerkhagen 2011-12-30
Både spännande och vackert kyrkorum! En huvudscen i Svensk (kyrko-)historia. Lägg märke till att vi i samband med renoveringen flyttade dopfunten, som nu är mer centralt placerad i Olaus Petrikapellet. Och med en enkel bordsskiva som kan läggas ovanpå dopfunten blir dopfunten även ett altare(min idé..) vid vilket enklare nattvardssmässor kan firas. Det blir också en visualisering av det vi tror på: Nattvarden firas på dopets grund. Ehrenstrahls gigantiska målningar räddades undan slottsbranden 1697, men hade knappt då hunnit torka. De skars loss och bars från Tre Kronor till Storkyrkan.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-09-26
Sommartid är det fullt liv och rörelse kring kyrkan och slottet. Då församlingen är liten och kostnaderna höga får man betala entré för att komma in. Men kyrkan är väl värd ett besök och kanske när det är mindre med folk då det finns mycket att se.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-10
Orgel byggd 1960 av Marcussen & Son. 53 stämmor. 4 manualer och pedal. Fasaden bevarad från en orgel byggd av Olof Schwan 1796.
Läs mer Läs mindre
Viveka Persfjord
Viveka Persfjord 2010-10-26
Mgnificens som saknar motstycke! Nationalhelgedom och symbol för kyrkligt framåtsträvande´
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-07-21
Som domkyrka är självfallet detta en praktfull och rik kyrka. Till det yttre är kyrkan maskerad av 1800-talsdräkt och någon form av klassicism, Få exteriöra detaljer erinrar om det rika inre med vackra skulpturer och sköna valv. Ett minus för exteriören som i sanning inte är märkvärdig för en domkyrka.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-06-16
Storkyrkan är den enda kyrka jag behövt betala för att gå in i, det är helt klart negativt. Men å andra sidan är det väl investerade kronor eftersom man får se ett av landets intressantaste kyrkor så ständigt har verksamhet på gång. Musiklivet är extremt aktivt och det är alltid Storkyrkan som står i centrum om man har stora evenemang i landet. En sak man måste besöka i Stockholm.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-20
Silveraltaret, i ebenholts och silver, från 1652 är ju någonting alldeles extra. Burchard Prechts predikstol likaså. Något alldeles extra var också att se och höra biskop Caroline Krook (innan hon blev biskop) när hon presenterade kyrkan på ett fantastiskt sätt för nytillkomna församlingsbor. Då spelades det enmansteater i kyrkan!
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-01-13
Det är orange-varmt-guld och man blir liksom tagen i famn. Ännu varmare blir det av draken som sprattlar i dödsryckningar framför Sankt Görans svärd. Vid Olaus Petris grav blir många stående i beundran för hans civilkurage. Annars är herrarna Tessin kul där de klättrar på en pelare. Tramphjulet på vinden tillhör teknikfreakens favoriter. Tänk att det var människor och inte ekorrar som gick i det.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.