Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Foto: Gert Ärnström
Vantörs kyrka Foto: Marita Berggren
Vantörs kyrka Foto: Marita Berggren
  1. Vantörs kyrka
  2. Vantörs kyrka

Vantörs kyrka

3.6 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vantörs kyrka i Stockholm

Vantörs kyrka tillhör Vantörs församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Vantörs kyrka

3.6 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-09-12
Vantörs kyrka uppfördes 1958-59. Kyrkan ritades av Berndt Alfreds och Gunnar Larsén. Kyrktuppen blev vald till årets kyrktupp 1997.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-12-19
Ortnamnet Vantör är medeltida och vantörs kyrka invigd 1959.Korväggens mittfält domineras av en väldig stenmosaik i svart och vitt . Dopfunten är uppbygd av glasblock med effektfulla glasbubblor .Kristustecken är sevärt. Tupp på det höga klocktornet syns verkligen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-08-28
Orgeln är byggd 2006 av Ryde & Berg Orgelbyggeri AS i Gressvik, Norge. Konsult och kontrollant är Mattias Wager, organist i Storkyrkan. Orgeln är ritad av arkitekt Ulf Oldaeus. Orgeln har 36 stämmor, fördelade på 3 manualer. Klangen är varm och fyllig med ett tydligt basfundament och med många spännande klangalternativ. Det är ett modernt instrument, med en tydlig vision av att kunna hantera såväl framtidens musik som skilda musikepoker och stilar genom musikhistorien.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-06-29
Vantörs kyrka ligger i Högdalens centrum och är uppförd i rött stortegel, kyrkan invigdes 1959. Arkitekter Berndt Alfreds och Gunnar Larsén. I interiören återkommer yttermurarnas varmröda tegel. Korväggens mittfält domineras av en väldig stenmosaik i svart och vitt av Gert Marcus. Framför mosaiken reser sig Arne Jones höga, märkliga krucifix. Kyrkan har plats för 400 personer och i anslutning till kyrkan finns en sakristia, skrudkammare och brudkammare.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2012-03-10
Helt betagen i det stora kyrkorummet, men ljus och rymd.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2010-10-25
En sevärd modern kyrka med monumental resning. En av få funkiskyrkor i Sverige. Funkis i sakral stil återfinner vi främst efter 2:a världskriget. Denna kyrka är från sent 50-tal.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-13
Ja, tuppen har ju till och med blivit vald till årets kyrktupp en gång! Den är härlig och i denna moderna tegelhög har man också en vacker dopfunt av massivt glas. (Och trevlig konsert när jag var där!)
Läs mer Läs mindre
Erika Cyrillus
Erika Cyrillus 2010-03-06
Bara för att kyrktuppen är så otroligt ful-kul!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.