Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Västerledskyrkan Foto: Carl-Johan Ivarsson
Västerledskyrkan Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Västerledskyrkan
  2. Västerledskyrkan

Västerledskyrkan

3.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Västerledskyrkan i Stockholm

Västerledskyrkan är Västerleds församlings huvudkyrka. Den reser sig som en mäktig basilika på en av de högsta platserna i Äppelviken. Kyrkan är öppen för egen andakt i anslutning till gudstjänster.

Västerledskyrkan tillhör Västerleds församling och ligger i Stockholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 350 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Västerledskyrkan

3.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-11-28
En kyrka i trevande funktionalistisk stil med en hel del referenser åt traditionen. I år (2012) så fyller kyrkan 80 år. Den har ett vackert och fridfullt läge på en verklig naturtomt och kommer nog med tiden att uppskattas som en av sin tids mest intressanta kyrkor.
Läs mer Läs mindre
AnnikaJ
AnnikaJ 2013-08-29
I denna kyrka är min mamma konfirmerad, mina föräldrar vigda och jag döpt av samma präst.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-06
Orgeln i Västerledskyrkan, Hammarberg, stod färdig 1969. Den har 30 stämmor, tre manualer och pedal. Två stämmor är kvar från den gamla orgeln. Kororgeln kommer från det nedlagda kapellet i Hässelby gårds familjehotell. Cembalon är från 1985 och inköptes delvis av medel insamlade vid ´Musik i sommarkväll´. Den är byggd av Hans-Erik Svensson efter italiensk förebild från 1700-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-27
Kyrka i funkisstil som faktiskt trots teglet ser riktigt trevlig ut genom det genombrutna tornet med de två klockorna. Inuti finns en stor muralmålning i koret, utförd av Hugo Borgström, samt fem glasmålningar av Einar Forseth. Det jag gillar minst är ljuskronorna som liknar vissna blomsterkvastar.
Läs mer Läs mindre
Cristobal
Cristobal 2010-05-23
Västerledskyrkan har hamnat helt fel på kartan!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.