Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Lommelands kyrka Foto: Barbro Thörn
Lommelands kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Lommelands kyrka
  2. Lommelands kyrka

Lommelands kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lommelands kyrka i Strömstad

Lommelands kyrka tillhör Idefjordens församling och ligger i Strömstad

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Lommelands kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2017-11-15
Tidigare kyrka i Lommeland uppfördes på medeltiden och revs 1866. Nuvarande kyrkobyggnad uppfördes 1928- 1932 efter ritningar av Gustav Ljungman. Byggnaden har en stomme av granit och består av ett rektangulärt långhus med tresidigt kor i öster och torn i väster. Tornet är till största delen indraget i långhuset. Norr om koret finns en sakristia. Vid norra sidan finns predikstolen från 1652 med sexsidig korg. Invid predikstolen finns en dopfunt av täljsten från 1200-talet. Altartavlan är från senare hälften av 1600-talet. Kyrkan var vid mitt besök stängd.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-09-12
Vid första anblicken tror man att detta måste vara den äldsta av Idefjordens församlings tre kyrkor. I själva verket är det den yngsta. byggdes 1932. Tidigare fanns en gammal kyrka, men den revs på 1800-talet. Från gamla kyrkan kommer altartavlan, dopfunten och offerbössan. Predikstolen från 1652 är från Näsinge gamla kyrka, så trots sin relativa ungdom har hon få nutida inventarier. Tack till vaktmästaren som beredvilligt öppnade kyrkan och även berättade lite om den!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.