Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Holsljunga kyrka Foto: Barbro Thörn
Holsljunga kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Holsljunga kyrka
  2. Holsljunga kyrka

Holsljunga kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Holsljunga kyrka i Svenljunga

Holsljunga kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Svenljunga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Holsljunga kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2015-04-22
Holsljunga kyrka uppfördes 1834 och invigdes 1835. Kyrkan är restaurerad flera gånger under 1800-talet och 1900-talet. Vid en restaurering 1932 fick kyrkan en altartavla av Einar Forseth. Den gamla kyrkan uppfördes 1732 och restaurerades 1804, men det har funnits ännu äldre kyrkor på platsen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-12-10
Byggd 1834 men invigd 1835. Kyrkan är renoverad ungefär vart 30:e år. Vid den senaste renoveringen har textilkonstnären Elisabeth Brenner svarat för färgsättningen med den äran. Hon och hennes man har tillverkat den vackra textilen som hänger under läktaren bl.a. Altartavlan från 1932 är målad av Einar Forseth. På predikstolens utbyggnad finns intressant text om vilka som var med från början,från komminister, organist till kyrkomålare. Jacob Otto Hoof, en känd väckelsepredikant, tog initiativet till kyrkans första orgel och hans grav finns innanför södar kyrkogårdsmuren.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-12
Orgeln byggd av Mårten Bernhard Söderling 1826 - Johannes Magnusson 1902 – Tostareds 1977
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.