Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Foto: Carl-Johan Ivarsson
Östra Frölunda kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Östra Frölunda kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Östra Frölunda kyrka
  2. Östra Frölunda kyrka

Östra Frölunda kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Östra Frölunda kyrka i Svenljunga

Östra Frölunda kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Svenljunga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Östra Frölunda kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-09-22
Både altaruppsats och predikstol är ursprungligen gjorda Av Sven Nilsson Morin för den gamla kyrkan, men sedan modifierade av ´mjöbäckssnidaren´ Johannes Andersson. Altartavlan är målad 1848 av konstnären Bengt Nordenberg Takmålningen gjordes av Einar Forseth 1938. Samma år snidades bänkgavlarna av mårdaklevssnickaren Karl Johansson.Det enda jag inte hittar någon uppgift om är brudbänken som står i koret. Att Martin Luther finns på en predikstol är kanske inte så konstigt, men Gustav Vasa?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2015-09-21
Kyrkan är egentligen en alldeles vanlig kyrka från Karl Johanstiden. Några roliga detaljer, finns, bland annat så finns Gustav Vasa på predikstolen tillsammans med Martin Luther. Bakom altaret finns också ett fönster. Annars sparsamt med information om kyrkan, som skulle behöva en bra beskrivning. Soffgruppen kommer sig av, att församlingshemmet är sålt och en del inventarier fått följa med in i kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.