Hem / Platser / Svenljunga / Kyrkor / Östra Frölunda kyrka
  1. Begravning

Östra Frölunda kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Frölunda kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2015-08-12
Både altaruppsats och predikstol är ursprungligen gjorda Av Sven Nilsson Morin för den gamla kyrkan, men sedan modifierade av ´mjöbäckssnidaren´ Johannes Andersson. Altartavlan är målad 1848 av konstnären Bengt Nordenberg Takmålningen gjordes av Einar Forseth 1938. Samma år snidades bänkgavlarna av mårdaklevssnickaren Karl Johansson.Det enda jag inte hittar någon uppgift om är brudbänken som står i koret. Att Martin Luther finns på en predikstol är kanske inte så konstigt, men Gustav Vasa?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2014-08-10
Kyrkan är egentligen en alldeles vanlig kyrka från Karl Johanstiden. Några roliga detaljer, finns, bland annat så finns Gustav Vasa på predikstolen tillsammans med Martin Luther. Bakom altaret finns också ett fönster. Annars sparsamt med information om kyrkan, som skulle behöva en bra beskrivning. Soffgruppen kommer sig av, att församlingshemmet är sålt och en del inventarier fått följa med in i kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina