S:t Olofs kyrka Foto: Gert Ärnström
S:t Olofs kyrka Foto: Gert Ärnström
S:t Olofs kyrka Foto: Gert Ärnström
S:t Olofs kyrka Foto: Gert Ärnström
S:t Olofs kyrka Foto: Gert Ärnström
 1. S:t Olofs kyrka
 2. S:t Olofs kyrka
 3. S:t Olofs kyrka
 4. S:t Olofs kyrka
 5. S:t Olofs kyrka

S:t Olofs kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Olofs kyrka i Täby

I flera decennier arbetade församlingsbor i Täby för att få en kyrka i Viggbyholm. En församlingshemsstiftelse fick överta Kristinebergs kapell. Kapellet blev stommen till S:t Olofs kyrka, som ritades av arkitekt Evert Milles. Kyrkan invigdes den 16 november 1941 av ärkebiskop Erling Eidem. Stiftelsen drev verksamheten i nära sex år. Den 21 oktober 1947 övertog Täby församling ansvaret för kyrkan.
Mitt emot varandra på långhusväggen hänger två glasmosaiker gjorda i Italien på 1790-talet. Motiven är Marie bebådelse respektive Jesu födelse. En silverskulptur föreställer Guds lamm – Agnus Dei liggande på en bok med sju obrutna sigill och omgivet av förgyllda strålar.

S:t Olofs kyrka tillhör Täby församling och ligger i Täby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 70 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för S:t Olofs kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2013-07-16
S:t Olofs kyrka fick sitt namn av den helige Olof,som är Täby kyrkas skyddshelgon. Sevärdhet är altartavlan , och ovanför altarfrisen hänger står en silverskulptur som föreställer Guds lamm,Agnus Dei, liggande på en bok. Under läktaren hänger ett porträtt av Magnus Luther.
Läs mer Läs mindre
Gert Ärnström
Gert Ärnström 2011-06-22
I flera decennier arbetade församlingsbor i Täby för att få en kyrka i Viggbyholm. Så fick man 1941 överta Kristinebergs kapell som sedan 1929 fungerat som småkyrka i Stockholm. S:t Olofs Kyrka ritades av Evert Milles och rymmer ett ljust kyrkorum med läktare och sakristia. Altartavlan en oljemålning av Einar Forseth. Mitt emot varandra, på långväggen hänger två glasmosaiker, som är gjorda i Italien på 1700-talet Ovanför altarfrisen står en silverskulptur som föreställer Guds lamm.
Läs mer Läs mindre
Madeleine58
Madeleine58 2010-01-05
Här gick jag i söndagsskola. Med systrarna Ester & Eivor Sköld.Julspel i Täby Kyrka.
Läs mer Läs mindre
Anders Lundkvist
Anders Lundkvist 2009-11-04
Liten, underbar och rofylld. Här sjöng barnen i kören.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.