Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Acklinga kyrka Foto: akejohan
Acklinga kyrka Foto: akejohan
  1. Acklinga kyrka
  2. Acklinga kyrka

Acklinga kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Acklinga kyrka i Tidaholm

Acklinga kyrka tillhör Varvs församling och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Acklinga kyrka

3.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2016-07-03
En kyrka som jag fotade i mörker på insidan. Utsidan var åskan så det dånade i kyrkan. Tur att jag han att fota den på utsidan. Trevligt med kyrkor som är öppna.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-06-10
Då Acklinga kyrka stod färdig 1779 hade den ersatt en gammal medeltidskyrka som blivit för trång och rivits. Kyrkan har vitrappade fasader och består av ett långhus och västtorn. Altartavlan föreställer Kristi himmelsfärd och är målad av A Wetterlind. År 1906 anskaffades en kopia av Thorvaldsens Kristusbild, den är placerad i koret vid den södra långhusväggen. Acklinga ligger vid väg 48, väster om Tidaholm.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-05-04
Av någon anledning står det i Acklinga kyrkas info.-blad att invigningen skedde juldagen 1777. I andra media står det 1779. Att tornet kom till 1792 tycks alla vara ense om. Intressant är att den först hade en altarpredikstol som pryddes av den nuvarande altartavlan och en draperimålning som tagits fram på nytt 1992. På kyrkogården står en medeltida kyrkbod som tidvis varit kyrkohärbärge. 1776 byggdes den till på höjden för att användas som tiondebod, vilket den var till 1880. Från 1906 har den åter varit kyrkbod.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-03-19
Acklinga kyrka uppfördes 1779. Tornet byggdes 1792. Det har tidigare funnits en medeltida föregångare på platsen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-04-01
Orgeln har fem stämmor och är byggd år 1906 av Levin Johansson, Liared
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.