Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Dimbo-Ottravads kyrka Foto: Barbro Thörn
Dimbo-Ottravads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Dimbo-Ottravads kyrka
  2. Dimbo-Ottravads kyrka

Dimbo-Ottravads kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Dimbo-Ottravads kyrka i Tidaholm

Dimbo-Ottravads kyrka är en kyrka som ligger i Varvs församling i Tidaholms pastorat och kommun. Kyrkan stod klar 1817. en korskyrka i nyklassicism. 2009 återfördes Ottravads kyrkas (riven1812-1814) dopfunt från 1100-tal från Historiska museet i Stockholm.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Dimbo-Ottravads kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-11-18
En stor och fin kyrka. Men det stämde inte helt här för min del.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-10-20
Kyrka från 1817, byggd i korsform där tornet utgör norra korsarmen. I den södra är en lillkyrka inrymd.Vid en restaurering 1913 förminskades koret och de tre fönster som nu tjänar som altarprydnad togs upp och som komponerades av Yngve Lundström. I koret framför altaret hänger en gammal ljuskrona av glas och i norra korsarmen en väldig kristallkrona med många prismor. En kopia av Thorvaldsens Kristusstaty finns vid dopfunten som ersatt den dopfunt man 1878 sålde till Historiska muséet.
Läs mer Läs mindre
Gunnel Hagman
Gunnel Hagman 2016-04-07
Kyrkans centrala position mitt i Dimbo byn på höjden, möter mig, vilken väg jag än tar in i byn. Dessa intressanta historia med Brahe tornet som kyrkan delvis byggts av och Ottravads o Dimbo gamla kyrkor likaså.Per Brahe den yngres inbl. och Alexander Rudbecks betydelse för kyrkan är mycket intressanta. Målade brädor liggande i tornet från Per Brahes tid, mycket intressanta och mycket mer. Väl värt ett besök med en bra guide.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2015-01-31
I denna kyrka gömmer sig sten från två tidigare kyrkor. Gammal är också dopfunten och det katolska rökelsekaret.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-07
Dimbo-Ottravads kyrka uppfördes 1817 och ersatte de två medeltida kyrkorna i Dimbo och Ottravad. 1935-36 genomfördes en större restaurering av kyrkan. På SHM finns den gamla märkliga dopfunten från Ottravad, där även Tor med hammaren avbildas.
Läs mer Läs mindre
Sannasphynx
Sannasphynx 2013-09-23
En ´ny´ kyrka, från början av 1800-talet. Kyrkan är gemensam för byarna Ottravad och Dimbo.
Läs mer Läs mindre
Göte Andersson
Göte Andersson 2011-12-24
Med anledning av att Ottravads kyrka har inbjudit familjen Hellgren att spela och sjunga ger jag Er högsta möjliga betyg. Har sett och hört dem i Starrkärrs kyrka. Detta var en upplevelse av högsta rang. Fantastiskt underbart. Har för avsikt att trots lång väg kom- ma för att ännu en gång få lyssna på deras program.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.