Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Härja kyrka Foto: Åke Fagerlund
Härja kyrka Foto: Åke Fagerlund
  1. Härja kyrka
  2. Härja kyrka

Härja kyrka

4.4 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Härja kyrka i Tidaholm

Vägkyrka i Härja kyrka
16 juli- 22 juli
kl.14.00-18.00
Guidning och kaffe, andakt kl.18

Härja kyrka tillhör Tidaholms pastorat och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Härja kyrka

4.4 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2019-11-18
En helt underbar stenkyrka. Vilken härlig trappa det är upp till tornet.
Läs mer Läs mindre
user 197902
user 197902 2017-09-30
Välbevarat torn, mycket vackra stenskulpturer på den ombyggda delen. Tur att kyrkan inte flyttades till nya kyrkogården som färdigställdes i slutet av 1800-talet. Kyrkan ligger bra där den ligger
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2015-01-31
Ännu en plats som andas hednatid. Ovanför sydportalen finns några intressanta reliefer. En av dem föreställer en björn på rygg som försöker sparka bort en man. Detta gycklarmotiv tros symbolisera kampen mellan hedendom och kristendom. Dessa reliefer är unika för Sverige. Men förekommer i Italien och Frankrike.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-31
Härja kyrka uppfördes under 1100-talet, men byggdes om 1767. Det mycket sevärda tornet är kvar från tidig medeltid. Ovanför sydportalen finns en tympanon från Ettaks rivna medeltidskyrka. Kyrkan har också en mycket sevärd dopfunt.
Läs mer Läs mindre
Monica Nero
Monica Nero 2013-05-25
Vacker gammal kyrka. Syftet med besöker var att hitta gravar där min släkt ligger. Till min stora glädje hittade jag flera. Min släkt heter bland annat Nero, Fröjd och Wallbom. De var soldater och bodde på olika torp i Härja församling.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-11-13
En intressant kyrka från tidig medeltid. Ovanför kyrkans sydportal finns en tympanon (den cirkelsegmentformade reliefen) som visar en biskop som håller en kräkla. Den andra handen lyfts över en knäböjande person. Ovanför tympanonen finns ytterligare en relief och intill denna två skulpterade manshuvuden. Glädjande nog var kyrkan öppen.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-21
Orgeln tillkom 1875 och byggdes av orgelbyggaren Svante Johansson i Liared. Samma företag, son och sonson till Svante Johansson, Levin och Nils Johansson, renoverade och byggde om orgeln år 1938. Orgeln har 8 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-01-22
En kyrka som jag inte visste fanns stod där plötsligt i min väg! Dessutom var den öppen! Så intressant med de yttre relieferna och hela kyrkans exteriör. Interiören är också både intressant och trevlig. Altartavlan målad i slutet på 1800-talet av en artist vid namn Ljungström. En mycket vacker kormatta. Predikstolen är från c:a 1750. I nordöstra korfönstret en sandstenspjäs som återfanns i tornkammaren, sannolikt ett vigvattenkar från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-09-01
Av medeltidskyrkan från 1100-talet kvarstår endast tornet. Låghuset är ombyggt med användande av det gamla materialet Ett årtal 1767 på en sten på sydfasaden har antagits vara ombyggnadsåret. Kyrkans märkligaste detaljer är resterna av en romansk portal. Den har rik ornamentik och synnerligen intressanta skulpturer inmurade i södra muren. De antas stamma från Ettaks kungsgårdskyrka.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.