Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Östra Gerums kyrka

3.7 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Östra Gerums kyrka tillhör Valstads församling och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 50 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Östra Gerums kyrka

3.7 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2019-07-04
En liten och mysig kyrka på utsidan. Jag var här idag på återbesök. Kyrkan var låst.
Läs mer Läs mindre
Sannasphynx 2013-05-09
Fin liten kyrka från mitten av 1100-talet. Dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-01-22
Den romanska absidkyrkan i Östra Gerum uppfördes i mitten av 1100-talet. Kyrkans västtorn revs år 1722 och vapenhuset uppfördes två år senare. Kyrkan har en sevärd dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson 2012-06-28
En fin liten ´avhuggen´ kyrka, Kyrkan hade en gång ett torn men det revs 1722.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-06-13
Mycket fin liten kyrka i en av Västergötlands minsta socknar.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2011-05-07
Orgeln inköptes år 1903 av orgelbyggaren Levin Johansson, Liared. Den ombyggdes 1979 av Smedmans orgelbyggeri, Lidköping och har 3 stämmor.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-06-17
Kyrka från 1100-talet. Enl.den äldre västgötska biskopskrönikan valde S:t Sigfrid kyrkplatsen och invigde kyrkogården i början av 1000-talet. Interiört finns medeltida kryssvalv, dopfunten är från 1200-talets mitt och ingår i den s.k. Remmenegruppen. Altartavlan är ett verk av Jonas Ullberg från 1715 och predikstolen har hans släkting Johan Ullberg d.ä. utfört. Väldigt söt liten kyrka som dessutom har anor som heter duga!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie