Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Tidaholms kyrka Foto: Barbro Thörn
Tidaholms kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Tidaholms kyrka
  2. Tidaholms kyrka

Tidaholms kyrka

3.3 i snittbetyg (8st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tidaholms kyrka i Tidaholm

Tidaholms kyrka tillhör Tidaholms pastorat och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 280 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Tidaholms kyrka

3.3 i snittbetyg (8st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2015-12-17
En ljus och fin kyrka. Kyrkan var öppen. Men det var en konstig lukt och känsla inne i kyrkan så det stämde inte helt för mig.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-02-19
2013-10-07. Tidaholms kyrka är en enda byggarbetsplats under hela året. Orsaken är att den drabbats av en anlagd brand i början av året. Branden började på kyrkgolvet och spred sig ner i undergolvet, dessutom rökskadades i stort sett alla inventarier. Nu är hela kyrkorumet totalt tömt och golvet borttagit. Otroligt att det finns människor som inte visar någon som helst respekt inför kyrkors bevarande i sitt ursprungliga skick och otroligt höga reparationskostnader som drabbar oss alla.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-09-03
Tidaholms kyrka uppfördes 1841. Den hade en medeltida föregångare - Agnetorps kyrka. Den gamla kyrkplatsen finns kvar vid Tidans strand c:a 150 m från den nya kyrkan. Kyrkan har flera inventarier från den gamla kyrkan, bl a en dopfunt från 1600-talet. Kyrkan brandskadades den 20 april 2013.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-11-28
Kyrkan uppfördes 1841 och ersatte en medeltida kyrka vid Tidans norra strand som revs. Den låg ca 150m från den nuvarande kyrkan. Platsen är markerad genom att ett kors har rests på platsen. Tornet och sakristian byggdes 1892. Flera inventarier är bevarade från den gamla medeltida kyrkan. Altartavlan, dopfunten och ljuskronan kommer från 1600-talet. Predikstolen är från år 1700. Altartavlan från 1658 skänktes av friherrinnan Catharina Charlotta Falkenberg. Ett epitafium över befallningsmannen Anders Urlander från Stora Hovens egendom hänger på vapenhusets norra långvägg.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-10-13
Kyrka från 1841 som verkligen ligger ´mitt i byn´. Efter restaureringen 2007 har man flyttat altartavlan till norra väggen. Det finns en hel del trevliga och intressanta detaljer bl.a vid dopplatsen som är fint utformad. Några begravningsvapen och inte mindre än tre verk av Eva Spångberg pryder sina platser. Ändå känns interiören lite tråkig, kan inte förklara varför. I vapenhuset möts man av en stor väggmålning som visar pastoratet. Den är från 1941 och utförd av Evald Gillbrand. Här hänger också en rolig ljuskrona med en sol överst.
Läs mer Läs mindre
Sannasphynx
Sannasphynx 2013-09-17
En stor rymlig kyrka, ljus och fin, mitt i staden.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2012-01-31
Lanterninen är sig lik från invigningen, annars intet. Kolonner har ställts i givakt efter mittgången. Fullt fyrverkeri i korfönstren. Färghandlare Gilbrand målade kyrkor i grönskande Västgötaland. På hans målningar verkar tiden stå stilla. Tänk om Johan Papegoja kom tillbaka. Han var svenske kungens man i New Sweden, Delaware. Bara papegojan på hans vapensköld är den samma.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-15
Kyrkans första orgel, placerad på läktaren, var från 1841 och den var ett verk av orgelbyggarfamiljen Söderling, Göteborg. Den nuvarande orgelfasaden i empire stammar i huvudsak från 1841 års orgel. Den nuvarande orgeln är från 1996 och är byggd av Grönlunds Orgelbyggeri AB, Gammelstad. Orgeln har 32 stämmor fördelade på två manualer och pedal samt 1000 Setzer-kombinationer av datoriserad typ.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.