Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Valstads kyrka Foto: Åke Fagerlund
Valstads kyrka Foto: Åke Fagerlund
  1. Valstads kyrka
  2. Valstads kyrka

Valstads kyrka

3.5 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Valstads kyrka i Tidaholm

Valstads kyrka är en kyrka som ligger i Valstads församling i Tidaholm kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 220 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Valstads kyrka

3.5 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-05-29
Exteriören är på något sätt fantasieggande, den lockade verkligen till ett besök. Även inuti ser den medeltida ut fast det tillkommit en och annan modern detalj. Bo Beskows lilla glasmålning är fin och Johan Ullbergs predikstol från 1704 är ett mästerstycke. Orgeln kanske låter bra men ser verkligen malplacerad ut i den medeltida kyrkan. Vad man sedan hittat på i vapenhuset är en gåta....
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-01-29
En kyrka som jag var vid för många årsen. Jag har väldigt dåliga bilder och minne ifrån denna kyrkan. Så ett återbesök i framtiden.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-06-03
Valstads kyrka uppfördes under 1100-talet, och har ett mycket sevärt torn med en medeltida portal. Kyrkans långhus, kor och absid härstammar huvudsakligen från en ombyggnation i slutet av 1800-talet.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-11-07
Ett mycket imponerande västtorn har denna medeltida kyrka.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-16
En donation från syskonen Hanna, Hjalmar, Georg och Göran Andersson i Valstad medförde att en ny orgel kunde inköpas till kyrkan år 1968. Den har 13 stämmor och är byggd av orgelbyggare Orvar Smedman, Lidköping. Den är placerad i kyrkans norra korsarm.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-08-27
Ursprungligen har Valstads kyrka bestått av ett torn med långhus, som avslutats med ett absidformat korparti. Av denna medeltida byggnad är endast tornet bevarat. Vid olika perioder under 16- och 1800-talen byggdes kyrkan om till sitt nuvarande utseende.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.