Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Varvs kyrka Foto: Barbro Thörn
Varvs kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Varvs kyrka
  2. Varvs kyrka

Varvs kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Varvs kyrka i Tidaholm

Varvs kyrka tillhör Varvs församling och ligger i Tidaholm

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Varvs kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-10-15
Kyrkan som kom till 1861 fick ersätta en 1300-talskyrka. Ljust och stilrent kyrkorum med några ting bevarade från gamla kyrkan, bl.a. dopfunten. Röllakansmatta i koret av Agda Österberg som också gjort en mässhake och antependium.I övrigt se bildtexter.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-04-15
En kyrka som jag var vid för många årsen. Den var öppen. Men jag har dåligt med minnen här ifrån.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-12-18
Det har funnits en medeltida kyrka i Varv, troligen från början av 1300-talet. Den kyrkan revs i samband med att den nya kyrkan uppfördes 1861 efter ritning av Per Ulrik Stenhammar. Kyrkan har under åren genomgått flera förändringar. 1901 beställdes en ny predikstol från Tidaholm och placerades på den norra väggen. 1975 fick kyrkan sin nuvarande utformning med ett fristående altare i en öppen korabsid. Thorvaldsens Kristusbild inköptes 1914 och var altarbild till 1947 då den placerades vid dopfunten. Dopfunten har bevarats från den gamla kyrkan. År 2000 inköptes en digital orgel, 2 m, 29 stäm.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-16
Orgelfasaden är ursprungligen byggd 1752 av Jonas Wistenius, Linköping, för Röks kyrka. Orgeln flyttades till Varv och byggdes om på 1870-talet av P A Kullbom, Broddetorp. 1922 byggdes orgeln om, än en gång, av Nordfors och Co, Lidköping. Den har sju stämmor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.