Foto: akejohan
Foto: akejohan
Foto: Alf G Bengtsson
Tegelsmora kyrka Foto: Alf G Bengtsson
Tegelsmora kyrka Foto: Alf G Bengtsson
  1. Tegelsmora kyrka
  2. Tegelsmora kyrka

Tegelsmora kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tegelsmora kyrka i Tierp

Tegelsmora kyrka tillhör Vendel-Tegelsmora församling och ligger i Tierp

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 170 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Tegelsmora kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-10-29
Här råder ingen tvekan om vilka som donerat altaruppsats och predikstol. Båda har de Geerska och Ribbingska vapnen synliga och är från 1765.Charles de Geer och hans maka född Ribbing innehade patronatsrätten över kyrkan. Det gamla altarskåpet från 1400-talet hänger på södra väggen. De kalkmålningar som funnits inne i kyrkan är överkalkade och förstördes i samband med en valvombyggnad 1859. Däremot finns fina målningar i vapenhusets valv, dessa är utförda 1504 av Erik Östensson.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-10-02
Kyrkobyggnaden är en gråstenskyrka utan torn. Kyrkan har valv, vapenhus och sakristia och är från 1400-talets senare del. Altaruppsatsen och predikstolen utfördes 1765. Ett altarskåp från 1490-talet finns, liksom en gotländsk dopfunt från 1200-talets mitt. Mässhake från 1738 finns bland textilierna. En av klockorna är från 1200-talet och därmed en av Sveriges äldsta. Vid kyrkan står en klockstapel från 1727.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-07-17
Tegelsmora kyrka uppfördes troligtvis på 1400-talet. I vapenhuset finns målningar från 1504 av Erik Östensson. Kyrkan har en dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-05-07
Vacker kyrka med separat klocktorn. Tjusiga valv i vitt. Här har jag tjänstgjort som präst.
Läs mer Läs mindre
Nils-Eric Anderson
Nils-Eric Anderson 2010-12-16
Hej Jag har fått ta del av en bild från er kyrkvind där man kan se det gamla taket av kluvna brädor och näver, vilket borde vara en mycket gammal taktäckning. Otroligt intressant, och kanske är det så att den är från tiden då kyrkan byggdes. I vart fall är den mycket gammal. Fotot jag hänvisar till är taget av en hantverkare vid en reparation 2003. En mycket intressant historisk byggnadsteknisk lösning. Med vänlig hälsning Nils-Eric Anderson Kulturvård Mariestad
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.