Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Västlands kyrka Foto: Tom Wollecki
Västlands kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Västlands kyrka
  2. Västlands kyrka

Västlands kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Västlands kyrka i Tierp

Västlands kyrka tillhör Tierps pastorat och ligger i Tierp

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 500 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Västlands kyrka

3.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-09-10
Allt i Västlands kyrka verkar rejält tilltaget, långhuset ett hav och både predikstol och dopfunt är av det större slaget. I nedre delen finns Ansgarskapellet inrymt med den gamla barockpredikstolen från 1600-talet och två vackra glasmålningar över altaret, ritade av Elsa Noreen. Sevärd är också kopparporten (7meter hög) med ornamentering som visar de fyra evangelisterna.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-09-24
Nuvarande kyrkobyggnad färdigställdes 1862, består av treskeppigt långhus med inbyggt, smalare halvrunt kor i söder samt ett kyrktorn i norr. Tidigare kyrka var uppförd av tegel i början av 1300-talet. I koret står en dopfunt av grå marmor med röda och rosa inslag från 1400-talet. Predikstolen är samtida med nuvarande kyrka. 1922- 24 tillkom glasmålningar i de tre korfönstren. 1956-59 byggdes en ny orgel med 23 stämmor, av Grönlunds Orgelbyggeri. Under orgelläktaren har inretts ett litet kapell och en brudkammare. Kyrkan var stängd vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.