Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Länghems kyrka Foto: Andreas o Lina
Länghems kyrka Foto: Andreas o Lina
  1. Länghems kyrka
  2. Länghems kyrka

Länghems kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Länghems kyrka i Tranemo

Länghems kyrka tillhör Kinds pastorat och ligger i Tranemo

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Omdömen för Länghems kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-10-03
Kyrkan invigdes 1835, men några dekorationsmålningar från 1917 finns inte kvar....Det har skett tre renoveringar sedan dess, den senaste 2001. Predikstolen kommer från gamla kyrkan dit den skänktes 1715. Altartavlan är målad av Berta Ahlgren och är en kopia av Carl Blochs altartavla i Hörups kyrka. Härligt med en kyrka som står välkomnande öppen, i porten har man nu satt in glasdörrar. En rolig detalj är den mittersta ljuskronan i malm från 1600-talet början som kröns av en romersk krigare, men också har ett lejonansikte (?) längst ner, se bild.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2016-09-20
Länghems kyrka uppfördes 1835. Den gamla kyrkan låg ett stycke SO om den nya kyrkan. Kyrkan har restaurerats flera gånger under 1900-talet. De senaste restaureringarna genomfördes 2001-02 och 2012. I kyrkan finns ett krucifix från mitten av 1500-talet.
Läs mer Läs mindre
Markus Wallgren
Markus Wallgren 2012-03-06
Vacker kyrka i Länghem, öppen och varm. En plats för bön och lovsång!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.