Foto: Barbro Thörn
Foto: mafastrf
Foto: mafastrf
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Bokenäs gamla kyrka

4.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Bokenäs gamla kyrka tillhör Bokenäsets församling och ligger i Uddevalla

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Bokenäs gamla kyrka

4.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2019-02-19
Kyrkan uppfördes troligen redan före 1100-talet. Den är byggd av gråsten i skalteknik. Väggarna i långhuset är 180 cm tjocka. Invändigt är kyrkan vitlimmad, dörrarna till de slutna bänkarna är marmorerade och har blomstermotiv, alla olika, målade av J H Dieden. På läktar-bröstet har Dieden målat Jesus och hans tolv apostlar. Triumfbågen är bevarad i sitt ursprungliga skick. Altartavlan är från 1600-talet. Altare, dopfunt och predikstol från 1770-talet. En mycket sevärd kyrka.
Läs mer Läs mindre
Lenaxxx 2013-03-07
Trist att se hur de vackra målningarna på dörrarna till kvinnosidans bänkrader håller på att blekas bort av solljuset genom de stora söderfönstren. Kan de täckas över, när kyrkan är stängd?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-12-22
Mycket ålderdomlig kyrka som verkligen ger en bild av äldre tider. Den med gravstenar tätt packade kyrkogården ger en speciell karaktär.
Läs mer Läs mindre
Gunnar Edwardsson 2010-05-04
En av de få som har triumfbågen kvar, som skilde koret från det övriga kyrkorummet, visande på ´det heliga´ och ´det allra heligaste´. Under triumfbågen stod prästen när han delade ut brödet. Bågen skulle också visa på grundstenen, hörnstenen och slutstenen, som Jesus Kristus är.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2009-08-25
Mycket gammal kyrka (1000-talet?) som efter renovering 1975-77 åter går att använda. Spännande är de bevarade tennplåtar med namn som finns uppsatta.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

karin wold lavendla begravningsbyrå
Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette