Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Daniel E
Foto: Daniel E
Brunns kyrka Foto: Daniel E
Brunns kyrka Foto: Daniel E
  1. Brunns kyrka
  2. Brunns kyrka

Brunns kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Brunns kyrka i Ulricehamn

Kyrkan är stängd större delen av året. Kontakta församlingsexpeditionen för eventuellt besök.

Brunns kyrka tillhör Ulricehamns pastorat och ligger i Ulricehamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Brunns kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-12-20
Även om man kan beklaga att den gamla kyrkan ödelades så är Brunns nuvarande kyrka en fin representant för sin tid till det yttre. I det inre är dock det mesta av nygotiken bortstädad och den gamla kyrkans inredning pryder sin plats väl.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-10-28
Högt uppe på en kulle ser man lätt kyrkan från väg 40 mot Gbg. Svänger man in sommartid så är hon öppen dagtid numera, till glädje för många. Med sin sköna exteriör i oputsad natursten och sitt svala enkla inre är det en lugn och fridfull stund som erbjuds. Altaruppsatsen, predikstolen, dopfunten och läktarbarriären är från den gamla kyrkan och de två förstnämnda är verk av Hans Christoffer Datan. Timglashållaren på predikstolen är en charmig detalj.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-10-22
Åkte gamla Göteborgsvägen och passerade Brunns kyrka som gav ett nyfiket intryck på mig med sina enorma naturstensblock från mark till tornspira. Kyrkan var öppen och gav mig tillfälle att dokumentera ett antal bilder som tidigare saknades här på kyrkokartan. När man passerat ingångsdörren öppnade sig en mycket vackert blickfång fram mot altaret på 1800-talskyrkan. Dopfunten av sandsten lär härstamma från 1200-talet. I Sjuhäradsbygden har många kyrkor sommaröppet och hoppas de kan fortsätta med det även i fortsättningen.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-09
Brunns nya kyrka uppfördes 1893 och restaurerades 1927. I kyrkan finns flera äldre inventarier från den gamla kyrkan, bl a en dopfunt från 1200-talet. Den gamla kyrkan står kvar som en mycket sevärd ruin ett stycke N om den nya kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Krook99
Krook99 2012-02-02
Kyrkan som byggdes 1893 ligger väl synlig för de vägfarande. Ovanför portalen står inskriptionen ´Jubelåret 1893´- till 300-års minnet av Uppsala möte. Den renoverades 1927 då den gamla kyrkans läktarbröst sattes in ikyrkan och dess målningar togs fram. Det gamla stenaltaret med sin tavla från 1600-talet togs också fram. Dopfunten av sandsten från 1200-talet är placerad vid korets högra sida. Kyrkan ger ett mkt ljust och öppet intryck.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.