Tavelsjö gamla kyrkogård Foto: Tavelsjö

Tavelsjö gamla kyrkogård

Tavelsjö gamla kyrkogård i Umeå

Kyrkogården, invigd 1910, ligger vid Tavelsjöns strand nära kyrkan. Den är symmetriskt planerad med en gravrad och gång längs ytterkanterna och gravytor för familje- och allmängravar i mitten. Här finns också ett urngravområde omgiven av en måbärhäck.
De vanligaste gravstenarna består av svart, polerad granit men här finns också exempel på järnkors i gotisk stil och en jugendinspirerad sten.
På grund av den vattensjuka marken invigdes en ny kyrkogård nordost om kyrkan 1927.

Tavelsjö gamla kyrkogård tillhör Tavelsjö församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.