Foto: Barbro Thörn
Foto: Lennart Hedlund
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Sävar kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Sävar kyrka tillhör Sävar-Holmöns församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 330 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Sävar kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2017-12-20
Har inte så mycket att tillägga jämfört med tidigare recensenter - till det yttre en avbildning av 1800-talskyrkan, till det inre ombonat i typisk 1930-talsstil. Bröderna Wretling har som Barbro skriver präglat kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2015-12-03
När 1800-talskyrkan brunnit 1932 beslöt man redan efter en vecka att bygga upp den på nytt. Samma exteriör skulle den ha och arkitekt Kjell Wretling svarade för ritningar och arbetsbeskrivning, Hans bror, konstnären Sven Wretling svarade för den inre färgsättningen och dekormålningen och den tredje brodern David Wretling utförde altarskåp, predikstol och dopfunt.Sävar kyrka är således tre umebröders verk men utöver detta finns ljuskronor i mässing av Seth Lindgren, Umeå samt gåvor från olika byar. Två ljuslampetter kommer från Sävar gamla kyrka.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-11-17
Sävars kyrka uppfördes 1934 sedan den gamla kyrkan från 1836 hade brunnit. Kyrkan restaurerades 1972 och 1985. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Lennart Hedlund 2011-12-29
Trevlig kyrka av fin gammal modell dessutom roligt med votivskeppet LIZZY som byggdes på orten på 1800-talet.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren 2009-10-30
Kjell Wretling har ritat denna vita träkyrka som erinrar om 1800-talets vita kyrko men denna härrör från 1930-talet och har historiskt återblickande drag såväl exteriört som i interiören,
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Susiette Demant
Läs mer om Susiette