Tavelsjö kyrka Foto: gjarzina
Tavelsjö kyrka Foto: gjarzina
Tavelsjö kyrka Foto: jag är matts
Tavelsjö kyrka Foto: jag är matts
Tavelsjö kyrka Foto: jag är matts
 1. Tavelsjö kyrka
 2. Tavelsjö kyrka
 3. Tavelsjö kyrka
 4. Tavelsjö kyrka
 5. Tavelsjö kyrka

Tavelsjö kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Tavelsjö kyrka i Umeå

Tavelsjö kyrka ligger vid Tavelsjön. Den är ritad av Carl Hampus Bergman och byggd i rödbrunt tegel med ett brant, skifferbelagt sadeltak. Kyrkan invigdes 1965 och står på samma plats som den tidigare kyrkan från 1800-talet. Harald Garmland har gjort krucifixet och korfönstret.

Tavelsjö kyrka tillhör Tavelsjö församling och ligger i Umeå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 240 sittplatser
 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Tavelsjö kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
jag är matts
jag är matts 2015-01-05
Mkt fin långhuskyrka med rött tegel exteriört. Lägre kor å vapenhus. Stort brant sadeltak i skiffer. Som en vikingahall med smala å höga fönster i romanska valv. Vackert belägen ovanför sjön. Från 1965 och fylld med morgondagens kyrkoantikviteter.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.