Foto: akejohan
Foto: Bruno Hagelsten
Foto: Bruno Hagelsten
Bondstorps kyrka Foto: akejohan
Bondstorps kyrka Foto: akejohan
  1. Bondstorps kyrka
  2. Bondstorps kyrka

Bondstorps kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Bondstorps kyrka i Vaggeryd

Bondstorps kyrka tillhör Byarum-Bondstorps församling och ligger i Vaggeryd

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 120 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Bondstorps kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-11-27
En kyrka som varit utsatt för flera okänsliga renoveringar genom århundradena.Man har senast 1994-95 gjort så gott det gick att återställa kyrkan till karaktären av träkyrka. Man har lyckats bra och såväl exteriör som interiör är tilltalande.Återbesök 2016: Ett stort plus för öppettiderna!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-11-13
En kyrka som verkligen inte liknar någon annan med sina annorlunda proportioner. Den nuvarande skepnaden med rödmålat trä är från mitten av 1900-talet i en renovering som gick i återställandets tecken. Tidigare hade kyrkan under en lång följd av år varit vitmålad. I det inre en ovanlig röd färg som går igen både på bänkar och i taket. Koret kändes något tomt med bara ett krucifix. Ett extra plus för de generösa öppettiderna. Alla kyrkor borde vara öppna som Bondstorps kyrka!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-06
Den nuvarande röda träkyrkan i Bondstorp uppfördes 1694-1695. På 50-talet gjordes en omfattande restaurering av kyrkan. Senaste restaureringen ägde rum i mitten av 90-talet.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-11-20
Kyrkan har en spännande historia med ett flertal om- och tillbyggnader. Senaste renoveringen var så sent som 1994-95, med invändig ommålning.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.