Foto: Ewa C Klingberg
Foto: Ewa C Klingberg
Foto: Ewa C Klingberg
Byarums kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Byarums kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Byarums kyrka
  2. Byarums kyrka

Byarums kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Byarums kyrka i Vaggeryd

Byarums kyrka tillhör Byarum-Bondstorps församling och ligger i Vaggeryd

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 310 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Byarums kyrka

3.9 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-02-03
En lördag mellan två vigslar hann jag titta in en stund i Byarums kyrka. En fin dopfunt i kolmårdsmarmor smyckad med stenar och med ett mycket vackert silver(?)lock.Här finns även ett stiligt golvur, se bild. Vackert och vilsamt kyrkorum, liksom en välvårdad kyrkogård gör att den yttre miljön också lockar till besök.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-01-12
2013-09-30. 11 st kompletterande bilder på Byarums Kyrka. Stor kyrka med stor kyrkogård omgärdad av Småländsk stengärdsgård täkt av mossa. Under 2013 har flertal gravar kulturmärkts och markerats ut med informationsskyltar. Altaret ligger långt in i kyrkan med stort avstånd till kyrkbänkarna och besökarna vilket gjort att ett framflyttat och nyinstallerad talarplats underlättar kontakten med deltagande besökare.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2014-11-08
Byarums kyrkas äldsta delar härstammar från 1100-talet och dess nuvarande utseende fick kyrkan på 1700-talet. Föregångare till kyrkan är ett Cistercienserkloster som fanns kvar i Byarum till år 1236.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-04-04
Byarums kyrka uppfördes ursprungligen på medeltiden, men kyrkan byggdes om flera gånger under 1700-talet. Kyrkan har restaurerats flera gånger under 1800-talet och 1900-talet. I kyrkan finns fragmentariska målningar från 1300-talet.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-11-24
Intressant kyrka med drag från flera olika tider. Kyrkan kallas Eugenia Desideria efter drottning Desirée och är till stora delar klädd i nyklassicistiska kläder, men det finns en del intressanta spår av den medeltida kyrkan (klosterkyrkan?) med den romanska portalen på södra korsarmen och spår av medeltida målningar.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2013-11-23
Intressant kyrka med ett förflutet i medeltiden och med klosterkontakt. Här grundades på 1100-talet ett cistersienskloster som redan mindre än 100 år senare flyttade till Sko i Uppland och blev Skokoloster.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-15
Orgel: 1795 bygger organisten och orgelbyggaren Lars Strömblad, Ödeshög, en orgel i kyrkan. 1876 är E.A.Setterquist, Örebro, klar med en 2-manualig, 16-stämmig orgel. Så småningom om- och tillbyggs denna av Theodor Frobenius & Co, Lyngby, Danmark, till en pneumatisk orgel med 21 stämmor.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.