Foto: Jeanette Aronsson
Foto: Jeanette Aronsson
Foto: Jeanette Aronsson
Hagshults kyrka Foto: Jeanette Aronsson
Hagshults kyrka Foto: Jeanette Aronsson
  1. Hagshults kyrka
  2. Hagshults kyrka

Hagshults kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hagshults kyrka i Vaggeryd

Hagshults kyrka tillhör Skillingaryds församling och ligger i Vaggeryd

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Hagshults kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-09-25
Angående historik etc så finns tillräckligt med information i kyrkans egen text här ovan. Fascinerande målningar och dopfunten (1100-tal) är intressant om än skadad av tidens tand. Klokt att ställa upp den på en sockel så att den inte behöver skadas än mer. Däremot synes madonnan i ek från 1200-talet vara förvånansvärt välbehållen.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2016-10-02
Kyrkan uppfördes under 1100-talet eller 1200-talet, det råder ovisshet om det. Den har sedan byggts till och renoverats vid flera tillfällen. Interiören präglas av ett 30-tal målningar från 1600-talet. Det är okänt vem som har försett kyrkan med målningarna. Ett triumfkrucifix som har sin plats på korväggen över altaret är från 1200-talet. Madonnabilden i ek dateras till 1200-talet. Dopfunten är utförd i sandsten under 1200-talet. Predikstolen har en rundformad nyklassicistisk utformning, tillverkad i Moboda i Nydala 1888. Sakristian och koret tillkom under 1700-talet.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-01-20
2013-10-13. Åkte förbi denna kyrka och kompletterade med lite utvändiga bilder. Kyrkan var av naturliga skäl låst även om det var söndag em. Det jag konstaterade var att klockstapeln var nymålad och fin liksom församlingshemmet utanför kyrkporten.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-07-21
Kyrkan uppfördes runt år 1200 och har mycket sevärda målningar från barockepoken.
Läs mer Läs mindre
Jeanette Aronsson
Jeanette Aronsson 2010-08-17
Fantastisk kyrka från 11-1200 talet med målningar från 16-1700 talet som upptäcktes när rappningen som gjorts över någon gång skulle renoveras i början av seklet och man hittade målningarna under som nu är helt synliga..
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.