Hem / Platser / Valdemarsvik / Kyrkor / Östra Eds kyrka
  1. Begravning

Östra Eds kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Eds kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Wollecki 2013-07-05
Östra Ed är i dag en skärgårdsförsamling. Den nuvarande kyrkan invigdes 2 oktober 1960 av biskop Ragnar Askmark. Arkitekt är Rolf Bergh. När man träder in i kyrkan märker man att inredningen har inspirerats av skeppsbyggeri, vilket är naturligt med tanke på kyrkans läge. Det märks främst av de kraftiga stående spanten och de breda mjuka profilerade borden. Inredningen har flera föremål i ek som altare, knäfall och predikstol. Övriga snickerier är utförda i furu. Av kyrkans tre gamla altartavlor hänger en i vapenhuset och de båda andra i långhuset.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2013-01-25
Östra Eds kyrka är inte en sjömanskyrka som sägs i recensionen nedan. Den kyrka som byggdes upp efter den förödande branden 1958 har fått en lotskutter som tornprydnad i stället för tupp eller kors. Interiören var väl tänkt att det skulle bli något nytt och modernt, men vackert blev det inte!
Läs mer Läs mindre
Maggie Ruwoldt 2013-01-24
Östra Eds Kyrka är en Sjömanskyrka, kanske lite udda men fin ändån. Det man lägger märke till är den vackra välvårdade kyrkogården.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-08-16
Rolf Berghs nu drygt 50 år gamla kyrka är originell men tilltalar mig inte särskilt mycket. Visst är det trevligt och annorlunda i skärgården med en båt som tornprydnad men varför denna konstiga tornhuv?
Läs mer Läs mindre

Foto: Kindaholm

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Marie Andersson
Läs mer om Marie
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny