Foto: akejohan
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: akejohan

Levene kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Levene kyrka tillhör Varabygdens församling och ligger i Vara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Levene kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2016-10-04
En helt underbar kyrka. Men ett unik utseende! Men får gärna vara öppen mera. Jag gjorde ett återbesök här idag. Kyrkan var öppen. Stor och ljus kyrka!
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson 2015-04-29
En mycket vacker medeltida kyrka. Skulle kyrkan vara låst så finns det annat vackert att se. Bl.a Sveriges högsta runsten som står på kyrkogården, den var en gång i tiden inmurad i kyrkans västra gavel. Sen finns det, alldeles bredvid kyrkan, även en liten fornby med gamla hus från 17- och 1800 tal, som man kan gå in i.
Läs mer Läs mindre
Karl Fredrik Höjer 2013-06-20
Den här kyrkan är från 1100-talet och helt magnifik! Tyvärr är den oftast låst. För den som kommer in rekommenderas ett besök i tornrummet med sparad inredning innan diverse ombyggnationer. Sveriges högsta runsten på kyrkogården.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-04-05
Levene kyrka uppfördes troligtvis på 1200-talet, men enligt vissa källor skall kyrka ha uppförts redan på 1000-talet. Kyrkan byggdes om på 1600-talet. På kyrkogården står Sveriges högsta runsten - den fem meter höga Levenestenen, Vg 117.
Läs mer Läs mindre
Kenny Fotboll 2011-06-26
Kyrkan som har Sveriges högsta runsten på bakgården var en riktig överraskning. Kyrkan har en vacker altaruppsats och predikstol. Lägg även märke till ljuskronorna som hänger i taket. Fin beskrivning om kyrkan med mycket information.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-03-22
Kyrka med anor sedan 1000-talet även om den nuvarande till största delen byggdes på 1600-talet.Altaruppsats från 1678 i barock liksom predikstolen. Utanför står Sveriges högsta runsten som är 4,6 meter hög och ristades på 1000-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

annelie lövborg lavendla
Annelie Lövborg
Läs mer om Annelie