Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
Vedums kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Vedums kyrka
 2. Vedums kyrka
 3. Vedums kyrka
 4. Vedums kyrka
 5. Vedums kyrka
 6. Vedums kyrka

Vedums kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vedums kyrka i Vara

Vedums kyrka tillhör Varabygdens församling och ligger i Vara

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Vedums kyrka

4.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2020-03-25
En liten och mysig kyrka. Jag var här idag på återbesök. Kyrkan var låst men en trevlig vaktmästare låst upp kyrkan.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2015-11-02
Vedums kyrka (Laske-Vedum) uppfördes i romansk stil på 1100-talet. Kyrkan byggdes om 1776 och fick ett bredare långhus och nytt kor. Interiören byggdes om 1791. År 1811 uppfördes sakristian. I kyrkan finns en sevärd dopfunt från 1200-talet. På kyrkogården står ett gravkor från 1644.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-06-19
Förtjusande liten kyrka med anor från 1100-talet. På södra sidan, skilt från kyrkan, står det Lindelöfska gravkoret. Inne i kyrkan finns en krypta under altaret där bl.a. stormaktstidens mäktige general Pehr Hierta vilar, Interiören präglas av 1791 års utbyggnad och målningar. Se bilder. Ett kuriosum: på 1320-talet verkade här ´Vidhemsprästen´ Laurentius Diakon, känd för bilagor till Äldre Västgötalagen, där han, som såvitt känt, är den förste att använda svenska som skriftspråk.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.