Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Lena kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Den tidstypiska vita empirekyrkan uppfördes 1835 som gemensam gudstjänstlokal för Lena, Bergstena och Fullestads socknar.
Interiören är ljus och enkel. Altararrangemanget med mantelkors i en absid är idag sällan bevarat i tidens kyrkorum. Bänkarna tillkom 1909 och är ritade av den kände nationalromantiske arkitekten Torben Grut. Orgeln är ett modernt tillskott från 1957 som väl harmonierar med arkitekturen.

Lena kyrka tillhör Lena församling och ligger i Vårgårda

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Lena kyrka

3.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2018-06-04
En stor och fin kyrka. Det var en renovering på insidan så jag gick inte in.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2015-06-03
Byggdes för tre socknar: Lena, Bergstena och Fullestad, där den sistnämnda socknens kyrka sedermera åter tagits i bruk. En stor och rymlig kyrka i tidens anda, annars ordinär. Korset finns kvar på många ställen, som Barbro skriver. Vårgårdatrakten har bevarat de flesta av sina medeltidskyrkor, men inte här då. Blev insläppt av en trevlig kyrkvaktmästare.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2014-10-28
Ritad av Joh. Abraham Widelius, uppförd 1835. Vid mitt besök var hon delvis inklädd i blå plast, det är en yttre renovering på gång. Dopfunten från 1953 ritades av Adolf Niklasson. Det tomma korset är väl inte helt ovanligt, det har jag sett på flera håll. Ett mycket vackert altarbrun lyser upp i koret. I övrigt tämligen enkel.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Karin Wold
Läs mer om Karin
33420 Lavendla Jeanette Strömk1
Jeanette Ström
Läs mer om Jeanette