Östra kapellet

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Östra kapellet i Västerås

Östra kapellet är en kyrka som ligger i Västerås domkyrkoförsamling i Västerås kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 35 sittplatser

Omdömen för Östra kapellet

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2014-08-17
Porthuset till Östra kyrkogården är som saxat ur Midvinterblot med sina mörksvärtade stockar. Begravningskapellet skulle kunna stå i de orientaliska kyrkornas krans runt Katolska katedralen i Kairo. Lite rörd är jag av att Hjalmar Sundén har sin grav intill kapellet. Han är rollteorins upphovsman inom religionspsykologin. Med rollteorin kan mycket förklaras i religionernas mångskiftande värld.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-07-02
Såvitt jag förstår är Östra kapellet endast använt som begravningskapell, placerat på östra kyrkogården. Följande står att läsa på kyrkogårdsförvaltningens hemsida: Östra kapellet byggt i bysantinsk stil, är beläget på Östra kyrkogården i centrala Västerås och invigdes 1875. Kapellet är enkelt med ett imponerande kupoltak. Plats för 30-35 personer.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.