Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Harakers kyrka

4.5 i snittbetyg (2st)

Beskrivning

Harakers kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Harakers kyrka

4.5 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

akejohan 2013-08-16
Harakers kyrka uppfördes på 1300-talet. Kyrkan byggdes ut och fick sitt torn i slutet av 1700-talet. I kyrkan finns flera medeltida skulpturer, bl a en sevärd Sankt Olofsbild.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-05-31
Här blev vi glatt överraskade! Kyrkan med anor i 1300-talet är rikt utrustad med vackra och intressanta inventarier. Den fina rosenkransmadonnan vid dopfunten t.ex. Moses brinnande buske i koret är den vackra ljusbäraren. Intressanta målningar från 1618 överkalkades omkring 1740 men togs fram 1935. Här finns mycket mer fantastiska saker att se. Så trevligt mottagande och så grundlig och tjänstvillig guidning förtjänar att nämnas, tusen tack till er båda men kanske framför allt vaktmästare Mikael som gav oss så mycket tid!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina