Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson

Kungsåra kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Beskrivning

Kungsåra kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Kungsåra kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Tom Lönnholm 2015-09-16
En plats för eftertanke och sinnesro. Öppen från midsommar till mitten av augusti varje år.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-12-24
Den nuvarande kyrkan i Kungsåra uppfördes 1751-53. Den ersatte en äldre kyrka från 1300-talet. Tornet byggdes 1773. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-03-06
Det ser ut som om pengarna hade tagit slut när man byggde tornet som inte är mycket högre än själva kyrkan. Inuti finner man en skickligt gjord kopia på den s.k. Kungsårabänken, en mycket vacker bänk vars orginal tros stamma från slutet av 1000-talet eller början av 1100-talet. Predikstolen är också konstfärdigt gjord av Johan Snickare 1643.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina