Lillhärads kyrka Foto: Barbro Thörn
Lillhärads kyrka Foto: Barbro Thörn
Lillhärads kyrka Foto: Barbro Thörn
Lillhärads kyrka Foto: Barbro Thörn
Lillhärads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Lillhärads kyrka
  2. Lillhärads kyrka
  3. Lillhärads kyrka
  4. Lillhärads kyrka
  5. Lillhärads kyrka

Lillhärads kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Lillhärads kyrka i Västerås

Lillhärads kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Lillhärads kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

akejohan 2014-01-31
Lillhärads kyrka uppfördes på medeltiden, men kyrkan byggdes om med tresidigt kor 1763-69. År 1840 inträffade en förödande brand, men kyrkan restaurerades 1848-49. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2012-09-04
Sett utifrån ser den enkla lilla kyrkan ganska trist ut. Inne i kyrkan dominerar den enkla, men mycket vackra glasmålningarna från 1957, komponerade av konservator Torsten Hjelm. Predikstolen från 1600-talet är trots ommålning och senare återställande av ursprungsskick trevlig med sitt 1955 målade draperi på väggen (efter äldre förebild). Altartavlan är en oljemålning på duk från 1700-talet och har tidigare hängt i Hospitalskyrkan i Västerås. Dopfunten är ett arbete i ek, skuret av Erik Sand 1950.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.