Lundby kyrka Foto: Janos Banan
Lundby kyrka Foto: akejohan
Lundby kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Lundby kyrka Foto: Barbro Thörn
Lundby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Lundby kyrka
  2. Lundby kyrka
  3. Lundby kyrka
  4. Lundby kyrka
  5. Lundby kyrka

Lundby kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Lundby kyrka i Västerås

Lundby kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Lundby kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-08-14
Kyrka med anor från medeltiden, dock är det mest 1800-tal i inredning och tillbyggnader. De flesta gamla inventarierna har på ett eller annat sätt förkommit.Både Gustav Vasa och Lasse-Maja har rövat skatter här. Den högbenta biskopsstolen är sannolikt en kopia av en tidigare stol och står nu i ´lillkyrkan´ där också målningen ´Fädernas kyrka´ finns. Själva kyrkorummet är rent och vilsamt, inget onödigt bjäfs.Tack vare f.d kyrkvaktmästare Berndt Bråhn kunde jag få bilder av klockorna i tornet, dit jag inte klarade att gå själv.Ett stort tack till Kerstin Hesse som visade kyrkan idag!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-12-01
Lundby kyrka uppfördes på 1100-talet, men har byggts om flera gånger genom seklerna. I kyrkan finns en dopfunt från 1100-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2013-10-06
Kyrkbyn i Lundby rotar ner sig i järnåldern medan storstaden närmar sig runtomkring. Inuti är Lundby kyrka som en solig högvinterdag i ishotellet. Mörkbrun träinredning gnistrar i ljuset genom klara fönster. Kyrkvärden Kerstin Hesse visade textilier och andra värdesaker. Bra att det är ordentligt inlåst: Lasse Maja var här på besök och tog med sig silvret.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-09-19
Under det snygga slitaget i fasaden avslöjas en liten stenkyrka. Stängd vid vårt besök, men det exteriöra räcker till en svag 4:a
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.