Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Mikaeli kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Mikaelikyrkan är en kyrka som ligger i Västerås Lundby församling i Västerås kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Mikaeli kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Mikael Mogren 2015-11-04
Rymdåldern hälsar bilisterna på Polstjärnegatan. Ritningarna till kyrkan kunde vara utlånade av NASA. Huggen kalksten, aluminium, obehandlad betong till klockstapeln: I världens modernaste land kunde man både ha gedigna material och nyskapande formspråk. Ärkeängeln Mikael ringer i sina klockor över Västerås. Då som nu har församlingen framtidstyngd. Nucellus, fröämnena, strös över miljonprogrammet bortom Vintergatan. Apostlar går ut. Guds läkande kraft landar i höghusen. Påkristning pågår.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-12-24
En modern vit betongkyrka med futuristiskt klocktorn.Ovanför kyrkdörren sitter en komposition av Pellis Hellbom - Nucellus - i koppar och tenn. Den utgör en abstrakt framställning av Kristus som kärnan utifrån vilken apostlarna sprider evangelium. Själva kyrkorummet är treskeppigt med 11 m höjd i koret med tre separata tavlor i bredd, utförda av Helge Andersson. Det separat upphöjda utrymmet, Mariakapellet har en vacker målning på bakre väggen, ´Jesus i Getsemane´ och altaret är placerat mot orgeln sidovägg. Här finns också textila verk av Anna-Lisa Odelqvist-Kruse.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anna-Karin Bengtsson
Läs mer om Anna-Karin
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina