Skultuna kyrka Foto: akejohan
Skultuna kyrka Foto: Barbro Thörn
Skultuna kyrka Foto: Barbro Thörn
Skultuna kyrka Foto: Barbro Thörn
Skultuna kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Skultuna kyrka
  2. Skultuna kyrka
  3. Skultuna kyrka
  4. Skultuna kyrka
  5. Skultuna kyrka

Skultuna kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Skultuna kyrka i Västerås

Skultuna kyrka tillhör Västerås pastorat och ligger i Västerås

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Skultuna kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-07-13
Att Skultuna har ett mässingsbruk återspeglas tydligt i kyrkan. Titta på bilden av koret - den praktfulla sjuarmade ljusstaken, ljuskronan och flera mässingsljusstakar. Här finns också ljusplåtar, en praktfull dopskål av driven mässing med ett lock med skulptur av Johannes Döparen , foten har tillkommit senare - 1967 - och skapades av konstnär Pierre Forsell. Ljusstavskrönen, det ena medeltida och det andra en kopia från 1951 sitter nu fästade på de främre bänkraderna. Även biskopsstolen är sevärd, liksom den yttre miljön.De valv som talas om nedan är sedan 1676 dolda av ett tunnvalv.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-05-09
Skultuna kyrka uppfördes på 1100-talet, men kyrkan byggdes om på 1300-talet. På 1770-talet byggdes tornet och kyrkan fick sitt nuvarande utseende. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.