Hem / Platser / Blåviks kyrka
  1. Begravning

Boxholm

Blåviks kyrka

Med utsikt över Sommens nordligaste vik ligger Blåviks kyrka. Den byggdes 1872 och invigdes 1873 Istället för en traditionell altartavla satte istället dit tre sammanhängande fönster med ett träkors i mitten. Oljemålningarna på var sin sida av fönstren är målade av konstnären Ragnar Persson.. 1929 restaurerades kyrkan då den bland annat avfärgades och orgelläktaren försågs med reliefprydnad.

Blåviks sjöomflutna kyrkogård har flera konstnärligt utsmyckade gravstenar med de begravnas ansikte i relief. Blåvik har även en omtalad och annorlunda minneslund. Minneslunden är centrerad kring ett s.k. sommaskepp, som precis har kastas ut från kyrkväggen på väg mot främmat mål.

Blåviks kyrka är ett fint alternativ för er som ska ordna en kyrklig begravning i Boxholm. Ceremonin följer Svenska Kyrkans ordning, hålls av församlingens präst, och innehåller bland annat psalmsång och griftetal. Vi på Lavendla Begravningsbyrå Boxholm hjälper er ordna en kyrklig begravning i Blåviks kyrka. Blåviks kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Boxholm.

Information om platsen

Platsen är tillgänglighetsanpassad. Ramp vid huvudingången och ramp upp till koret
Platsen har toalett

Adress & karta

Axel Träffs gata 4 59541 Mjölby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Hjälp att ordna begravning?

Fyll i uppgifterna nedan så återkommer vi till dig med förslag på tider inom kort.

Dina lokala rådgivare

Mona Olander Bjerlöw

Läs mer om Mona

Jenny Olsson

Läs mer om Jenny

Läs mer om våra tjänster & hur du ordnar begravning i Boxholm, på vår lokala sida.